@article { author = {Ebrahimi, M. and Mohbi nozar, L. and Ejlali, K. and Sanjabi, M.}, title = {SPATIAL AND TEMPORAL VARIATION OF SALINITY, WATER DENSITY, AND TEMPERATURE OF SEA'S WATERS IN HORMOZGAN PROVINCE, HORMOZ STRAIT AND THE PERSIAN GULF}, journal = {Iranian Scientific Fisheries Journal}, volume = {17}, number = {3}, pages = {1-14}, year = {2008}, publisher = {Agricultural Research,Education and Extension Organization}, issn = {1026-1354}, eissn = {2322-5998}, doi = {10.22092/isfj.2008.115331}, abstract = {Horizontal and vertical distribution of water density, salinity and temperature in Hormozgan province along the Persian Gulf, from Sink Harbor to Nayband Bay, during summer and winter in the year 2005 were studied. We used CTD set to test the parameters in waters from surface to one meter above the seabed. A one way ANOV A and Tukey test were applied to the data. Results show that the thermocline layer is formed in the depth 20-60m with a temperature difference of about 12oC and this temperature difference diminishes in winter. Vertical distribution of density and salinity, both for summer and winter seasons are increased, where the scope of changes between surface and bottom layers in summer is more than the winter season. Vertical changes of the three parameters was observed and for salinity along the first transect this was especially significant where we could see a gradual change from surface to about 80 m under water and a drastic change from 80-100m. This increase shows the existence of an outgoing water current from the bottom of the Persian Gulf via the Hormoz Strait towards the Sea of Oman. Horizontal distribution of parameters show that seawater temperature increases from east to west in summer and it decreases in the same direction during the winter. In the same direction, density and salinity increases, both in summer and winter seasons. The statistical comparison of average density, salinity and temperature in different depth layers and transect lines showed a significant difference for summer and winter seasons (P<0.05, 95%).}, keywords = {THERMOCLINE,PHYSICAL AND CHEMICAL CHARACTERS,Persian Gulf,Iran}, title_fa = {تغییرات مکانی و زمانی شوری، چگالی و درجه حرارت آبهای دریایی استان هرمزگان، تنگه هرمز و خلیج فارس}, abstract_fa = {  توزیع عمودی و افقی پارامترهای شوری، چگالی و درجه حرارت آبهای محدوده استان هرمزگان در خلیج فارس از بندر سیریک تا خلیج نایبند طی تابستان و زمستان 1383 مورد بررسی قرار گرفت. عملیات نمونه برداری در محدوده ذکر شده با انتخاب 21 ایستگاه ثابت نمونه برداری و با استفاده از کشتی تحقیقاتی فردوس 1 به اجرا در آمد. در کلیه ایستگاهها توزیع عمودی شوری، چگالی و درجه حرارت، از لایه های سطحی تا لایه های تحتانی(بستر دریا) توسط دستگاه CTD مورد سنجش قرار گرفت. برای رسم نمودارها از برنامه های نرم افزاری Excel و Matlab استفاده شد. برای تحلیل آماری از نرم افزار SPSS و از آزمون آنالیز واریانس یکطرفه و توکی استفاده گردید. نتایج حاصل از بررسی پروفیل عمودی درجه حرارت نشان داد که لایه شکست حرارتی (Thermocline) در آبهای محدوده استان هرمزگان در تابستان از عمق حدود 20 متری تا حدود 60 متری با اختلاف حدود 12 درجه سانتیگراد تشکیل می گردد ولی در زمستان این اختلاف درجه حرارت از بین می رود. توزیع عمودی شوری و چگالی از سطح به عمق چه در تابستان و چه در زمستان افزایش می یابد اما دامنه تغییرات آنها بین لایه های سطحی و عمقی در تابستان بیشتر از زمستان می باشد. نتایج حاصله نشان داد که روند تغییرات عمودی پارامترها، بخصوص مقدار شوری در ترانسکت اول نسبت به سایر ترانسکتها متفاوت بود، بطوریکه در این ترانسکت تغییرات عمودی شوری از سطح تا عمق حدود 80 متری نسبتاٌ کاهش اما از عمق 80 تا 100 متری به شدت افزایش می یابد. این افزایش نشاندهنده جریان بستری خروجی خلیج فارس از طریق بستر تنگه هرمز به دریای عمان می باشد. نتایج حاصل از بررسی توزیع افقی پارامترها نشان داد که درجه حرارت آب در تابستان از شرق به غرب افزایش و در زمستان کاهش می یابد اما مقدار شوری و چگالی در تابستان و همچنین در زمستان از شرق به غرب افزایش می یابند. نتایج مقایسه آماری میانگین درجه حرارت، شوری و چگالی بین لایه های عمقی و ترانسکتهای مختلف نشان داد که بطور کلی اختلاف آنها هم در تابستان وهم در زمستان با حدود اطمینان 95 درصد معنی دار می باشد (P<0.05). }, keywords_fa = {ترموکلاین,خصوصیات فیزیکی و شیمیایی,خلیج فارس,ایران}, url = {https://isfj.areeo.ac.ir/article_115331.html}, eprint = {https://isfj.areeo.ac.ir/article_115331_48cc9bf167ec1af93dde783d0f807d0c.pdf} } @article { author = {Afsharnasab, M. and Matinfar, A. and Mohmmadi dost, M. and Ghavampor, A. and Seyed mortezaei, R. and Sabzalizadeh, S. and Khalilpazir, M. and Faghih, Gh. and Haghnejat, M. and Ghasemi, Sh.}, title = {GROWTH AND SURVIVAL RATES, MEAN WEIGHT, FOOD CONVERSION RATIO AND TOTAL HARVEST IN CULTURED SHRIMP LITOPENAEUS VANNAMEI IN IRAN}, journal = {Iranian Scientific Fisheries Journal}, volume = {17}, number = {3}, pages = {15-22}, year = {2008}, publisher = {Agricultural Research,Education and Extension Organization}, issn = {1026-1354}, eissn = {2322-5998}, doi = {10.22092/isfj.2008.115332}, abstract = {To introduce Litopenaeus vannamei to Iran as a cultured shrimp species, a experimental study was carried out to assess the effects of different stocking densities on growth rate, mean weight, survival rate, food conversion ratio and the total harvest of l. vannamei. Three postlarval groups (PLI2) of L. vannamei (pond A: 20 PL/m2 , pond B: 30 PL/m2 and pond C: 50 PL/m2) with average size 0.9cm and initial mean weight 0.01±0.005g were used in this study. The experiments were carried out in three replications in 9 earthen ponds each half a hectare in size in Khouzestan province, south of Iran during 110 days. The result showed there was no significant correlation (P>0.05) between stocking density and survival rate in the semi intensive culture condition. Mean survival rate among farms were greatest at the lowest density, where mean survival in pond A, B, and C was 88.6%, 83.3%, 73.3%, respectively but the differences were not significant (P>0.05). The results also showed there was no significant relationship (P>0.05) between growth rate and growth days in each experiment. The mean growth rate/days for ponds A, B, and C were calculated at 0.16g/day, O.l6g/day and 0.15g/day, respectively. The food conversion ratio in the end of the study period for ponds A, B and C was 1.01, 1.17 and 1.2, respectively. Shrimp production increased with an increase in stocking density when farm production at Pond A and B indicated a significant difference (P<0.05) compared to that of the pond C. The total shrimp production for ponds A, B and C was calculated at 2803kg/ha, 3146kg/ha and 3972kg/ha, respectively. The water temperature ranged between 28±3oC to 23±3oC, with the highest in July and lowest in September. Salinity ranged between 25±2ppt to 12±3ppt, pH ranged between 8.6±0.2 to 7.5±0.4 and dissolved oxygen ranged between 5.8±0.4ppm to 5.3±0.3ppm throughout the study. The study proved that L. vanname; could adapt to common conditions in Iranian shrimp culture environment and also we showed that the species production was higher than the native species already under culture.}, keywords = {Litopenaeus vannamei,growth factors,Iran}, title_fa = {تعیین نرخ رشد، میانگین وزن، میزان بقا، ضریب تبدیل غذایی و تولید کل در پرورش میگوی پا سفید (Litopenaeus vannamei)در ایران}, abstract_fa = {  به منظور بررسی وضعیت پرورش میگوی گونه پاسفید در شرایط آب و هوایی ایران، تعداد 9 استخر 5/0 هکتاری در منطقه چوئبده آبادان انتخاب و سه تیمار با ذخیره 20 عدد در مترمربع (تیمار A)، 25 عدد در مترمربع (تیمار B) و 30 عدد در مترمربع (تیمار C) و با سه تکرار مورد مطالعه قرار گرفت. بعد از آماده سازی استخرها که شامل مراحل شخم زنی، آهک پاشی، کود دهی و آبگیری بود، کار ذخیره سازی با پست لارو 12 با میانگین وزن (005/0 ±01/0) گرم و میانگین اندازه 9/0 سانتیمتر انجام گردید. محاسبه نرخ رشد، میانگین وزن، میزان بقا، ضریب تبدیل غذا و برداشت کل طی دوره پرورش به مدت 110 روز محاسبه شد. بیشترین میزان بقا در تیمار A به میزان 6/88 درصد، تیمارB 3/83 درصد و تیمارC به میزان 3/73 درصد بترتیب محاسبه و نتایج دوره پرورش نشان داد که در این تحقیق بین میزان ذخیره و میزان بقا لاروها اختلاف معنی داری وجود ندارد (05/0P>). نتایج همچنین نشان داد نرخ رشد در طول دوره پرورش برای تیمار A برابر 16/0 گرم در روز، برای تیمار B برابر 16/0 گرم در روز و برای تیمار C برابر 15/0 گرم در روز بود که اختلاف معنی داری بین نرخ رشد در تیمارهای مختلف وجود ندارد (05/0P>). ضریب تبدیل غذا در طول دوره پرورش برای تیمار A معادل 01/1، برای تیمار Bمعادل 17/1 و برای تیمار Cمعادل 2/1 محاسبه گردید و تولید کل در هر تیمار با افزایش ذخیره افزایش نشان داد. بطوریکه در تیمار Aمعادل 1403کیلوگرم (2803 کیلوگرم در هکتار)، برای تیمار Bمعادل 1473کیلوگرم (3146 کیلوگرم در هکتار) و برای تیمار C معادل 1986کیلوگرم (3972 کیلوگرم در هر هکتار) محاسبه و بین آنها اختلاف معنی داری مشاهده گردید (05/0P<). همچنین میانگین وزن در پایان دوره پرورش برای تیمار A برابر 84/14گرم، برای تیمار Bبرابر 70/16 و برای تیمار C برابر 01/15 گرم محاسبه گردید. فاکتورهای کیفی آب استخرها شامل درجه حرارت، شوری، pH و اکسیژن محلول در طول دوره پرورش به مدت 110روز ثبت گردید. بالاترین درجه حرارت آب 3±28 درجه سانتیگراد در مرداد ماه و کمترین برابر 3±23 درجه سانتیگراد در شهریور ماه، بالاترین شوری بین ppt2±25 در مرداد ماه تا کمترین ppt3±12در مهرماه، بالاترینpH بین 2/0±6/8 در تیر ماه تا کمترین تا 4/0±5/7 در مرداد ماه و اکسیژن محلول بین 4/0±8/5 میلیگرم در لیتر در تیرماه تا 3/0±3/5 میلیگرم در لیتردر شهریور ماه متغیر بود. نتایج این تحقیق نشان داد که میگوی پاسفید براحتی در شرایط آب و هوای ایران پرورش یافته و تولید آن بالاتر از گونه های بومی بوده و لذا توسعه آن در شرایط آب و هوایی ایران امکانپذیر می باشد. }, keywords_fa = {میگوی پاسفید,فاکتورهای رشد,ایران}, url = {https://isfj.areeo.ac.ir/article_115332.html}, eprint = {https://isfj.areeo.ac.ir/article_115332_50bbe681a43088697fbde41e22ec32d0.pdf} } @article { author = {Akbarzadeh, Gh. and Sajadi, M. and Mortazavi, M.}, title = {IMPACTS OF AQUACULTURE ON COASTAL ECOSYSTEM IN HORMOZGAN PROVINCE (TIAB AND SAYEH KHOSH AREAS)}, journal = {Iranian Scientific Fisheries Journal}, volume = {17}, number = {3}, pages = {23-34}, year = {2008}, publisher = {Agricultural Research,Education and Extension Organization}, issn = {1026-1354}, eissn = {2322-5998}, doi = {10.22092/isfj.2008.115333}, abstract = {The effects of shrimp culture on the adjacent water bodies over a crop cycle period were evaluated in the year 2005 by studying the water quality of inlet and outlet in two locations within Sayeh Khosh and Tiab area. A one way ANOVA was used for statistical analysis of the data comprising homogeneous subsets and multiple comparisons. We evaluated the variation of 10 parameters including temperature, pH, salinity, dissolved oxygen, BOD5, total ammonia, nitrate, inorganic phosphorous, chlorophyll a, and total suspended solids (TSS).The variations were in the range 23-37.4oC for temperature, 8.12-8.36 for pH, 38-48ppt for salinity, 5.6-7.8mg/l for dissolved oxygen, 0.2-5.7mg/1 for BOD5, 0.002-0.045mg/l for total ammonia, 0.026-0.275 mm/l for nitrate, 0.001-0.042mg/1 for inorganic phosphorous, 0.11-4.15 mg/1 for chlorophylla and 33-174.2 mg/1 for total suspended solids. The result of this study showed that salinity, BOD5, nitrate, total ammonium, inorganic phosphorous and total suspended solids in the outlet effluents and the receiving water in Tiab (stations 1,2) and Sayeh Khosh (stations 5,6) were higher than other sites (3, 4, 7 and 8) and statistical analysis of variance showed a significant difference between the sites (P<0.05). The concentration of chlorophylla showed a decrease in the outlet effluents and receiving.waters in Tiab and Sayeh Khosh areas.  }, keywords = {Pollution,effluent,Hormozgan province}, title_fa = {اثرات آبزی پروری بر اکوسیستم های ساحلی در استان هرمزگان (مناطق تیاب و سایه خوش)}, abstract_fa = {  این پژوهش بمنظور بررسی اثرات زیست محیطی ناشی از فعالیتهای پرورش میگو طی یک دوره پرورش 5 ماهه (خرداد ماه تا تیر ماه) در دو منطقه تیاب و سایه خوش استان هرمزگان در سال 1384 به مرحله اجراء درآمد. طی این بررسی برخی از پارامترهای کیفی آب در 8 ایستگاه انتخابی (1 و 5 ؛ کانالهای خروجی پسابها ، 2 و 6؛ محل ریزش پسابها ، 3 و 7؛ محل آبگیری مجتمع های پرورش میگو و ایستگاههای 4 و 8 بعنوان شاهد) مورد مطالعه قرارگرفتند . جهت تجزیه و تحلیل پارامترها از آزمون آنالیز واریانس یکطرفه توسط نرم افزار آماری SPSS 15 استفاده گردید. محدوده تغییرات بدست آمده برای دمای آب، pH، شوری، اکسیژن محلول، اکسیژن مورد نیاز بیوشیمیایی (BOD5)، آمونیاک کل ( NH3و(NH4+، نیترات، فسفات معدنی، کلروفیل a و مواد معلق کل در این تحقیق بترتیب برابر با (4/37-23)، (36/8-12/8)، (ppt 48- 38)، (8/7- 6/5 میلیگرم بر لیتر)، ( 7/5- 2/0 میلیگرم بر لیتر)، (045/0- 002/0 میلیگرم بر لیتر)، (275/0- 026/0 میلیگرم بر لیتر)، (042/0-001/0 میلیگرم بر لیتر)، (15/4 -11/0 میکروگرم بر لیتر)، (2/ 174-33 میلیگرم بر لیتر) اندازه گیری شد. نتایج نشان داد که درهر دو منطقه غلظت مواد مغذی و مواد معلق کل در ایستگاههای متعلق به پسابهای خروجی و محل ریزش پسابها نسبت به محلهای آبگیری و ایستگاههای شاهد بیشتر بود در صورتیکه غلظت کلروفیل a در پسابهای خروجی و محل ریزش پسابها نسبت به سایر ایستگاهها از کاهش قابل توجهی برخوردار بود. نتایج آنالیز واریانس یکطرفه جهت مقایسه میانگین ها برای اکثر پارامترها اختلاف معنی داری را بین ایستگاهها در دوره مورد مطالعه از خود نشان داد (05/0P<). نتایج حاصله نشان داد که در حال حاضر تمام پارامترهای مورد مطالعه در خور تیاب و آبهای ساحلی در منطقه سایه خوش در حد مطلوب خود قرار دارند.}, keywords_fa = {آلودگی,پساب,میگو,استان هرمزگان}, url = {https://isfj.areeo.ac.ir/article_115333.html}, eprint = {https://isfj.areeo.ac.ir/article_115333_7e969f56f8296780f475ff8855e10e74.pdf} } @article { author = {Bagheri, S. and Mirzajani, A. and Makaremi, M. and Khanipor, A.}, title = {INVESTIGATION OF MNEMIOPSIS LEIDYI FEEDING FROM THE CASPIAN SEA ZOOPLANKTONS}, journal = {Iranian Scientific Fisheries Journal}, volume = {17}, number = {3}, pages = {35-46}, year = {2008}, publisher = {Agricultural Research,Education and Extension Organization}, issn = {1026-1354}, eissn = {2322-5998}, doi = {10.22092/isfj.2008.115334}, abstract = {Mnemiopsis leidyi was sampled from December 2003 to March 2005 in 11 stations located along four regions AnzaH, Khazarabad, Tourkman and Gorgan Bay using METU net in the Iranian coasts of the Caspian Sea. Study of stomach contents of Mnemiopsis leidyi showed that Acartia sp. belonging to Copepoda and Lamellibranchia sp. had the highest frequency comprising 66% and 13% of food items taken by the organism respectively and the least food items taken were Balanus nauplii, Rotatoria, Tintinnopsis and Podon polyphemoides. The maximum mean abundance of food item was Acartia sp. which was shown to be present in stomach content of Mnemiopsis leidyi caught in different depths, seasons and regions in the Iranian coasts of the Caspian Sea. For the M leidyi larvae, the highest amount of food item was Acartia sp. and Lamellibranchia sp. with an average of 44% and 32% and the maximum abundance of food item for juvenile and mature Mnemiopsis leidyi was also Acartia sp. with an average of 67.5% and 66%. The results showed that the main food item for Mnemiopsis leidyi is Acartia sp. of the Copepoda. Hence, Mnemiopsis leidyi feeding has an important effect in declining zooplankton populations.}, keywords = {MNEMIOPSIS LEIDYI,zooplankton,food,Caspian Sea,Iran}, title_fa = {بررسی تغذیه Mnemiopsis leidyi از زئوپلانکتونهای دریای خزر}, abstract_fa = {  در این بررسی نمونه های Mnemiopsis leidyi، از پاییز 1382 تا زمستان 1383 بصورت فصلی در 11 ایستگاه واقع در چهار خط مطالعاتی بندر انزلی، خزرآباد، ترکمن و خلیج گرگان توسط تور مخصوص net METU و با چشمه 500 میکرون برداشت شد. بیشترین فراوانی غذایی را زئوپلانکتونAcartia (مراحل مختلف) از راسته کوپه پودا (66 درصد) و لارو دوکفه ای Lamellibranchia (13 درصد) داشتند، سایر زئوپلانکتونها نظیرTintinnopsis ، Balanus، Rotatoria و Podon polyphemoides با درصد کمتری در دستگاه گوارش شانه دار مشاهده شد.Acartia حداکثر فراوانی غذایی را در معده شانه دار در اعماق، فصول و مناطق مختلف دریا نشان داد. بیشترین زئوپلانکتون یافت شده در معده شانه دار در مرحله لاروی Acartia و نوزاد دوکفه ای Lamellibranchia با فراوانی 44 و 32 درصد بود. در مرحله جوانی و بالغ بیشترین فراوانی طعمه در معده شانه دار، Acatria بترتیب با میزان 5/67 درصد و 66 درصد بوده است. این بررسی نشان داد، غذای اصلی شانه دار از راسته Copepodaبوده است. احتمالاٌ نحوه تغذیه شانه دار یکی از عوامل مهم در کاهش جمعیت زئوپلانکتون می باشد. }, keywords_fa = {شانه دار,زئوپلانکتون,leidyi Mnemiopsis,تغذیه,دریای خزر}, url = {https://isfj.areeo.ac.ir/article_115334.html}, eprint = {https://isfj.areeo.ac.ir/article_115334_8ac82be6c88ef2ab8ea2a0bbebd2af42.pdf} } @article { author = {Jamalzadeh, H. and Keyvan, A. and Oryan, Sh. and Qomi, M.}, title = {AN ASSESSMENT OF HEMATOLOGICAL AND SERUM BIOCHEMICAL INDICES IN SALMO TRUTTA CASPIUS}, journal = {Iranian Scientific Fisheries Journal}, volume = {17}, number = {3}, pages = {47-54}, year = {2008}, publisher = {Agricultural Research,Education and Extension Organization}, issn = {1026-1354}, eissn = {2322-5998}, doi = {10.22092/isfj.2008.115335}, abstract = {Hematological and biochemical serum analyses were carried out in 131 fish specimens in three age and size groups including smolt, juvenile and breeder. Of these groups, smolt fish were 40 specimens in the average total length range 195.45±12.426mm and had an average weight of 84±15.5g, juvenile fish were 25 individuals and their average total length and weight were 267±20.877mm and 217.20±22.013g, respectively. The 41 breeder fish had an average total length of 578.24±68.487mm and an average weight of 1994.2±775.379g. Another 25 breeder fish were also sampled in the spawning season for blood biochemical analyses had an average total length range of 617±59.9 mm and weighed on average 2227.5±647.5 g each. Red blood cell counts were 866600 per mm3 and 1259400 per mm3 in smolt and breeder fish respectively. The average hematocrit was 48.39% in smolt and 44.29% in breeder fish. The average hemoglobin was 8.85g1d1in smolt and 10.91g/dl in breeder fish. White blood cell count was 8781.58 per mm3 in smolt and 5217.65 per mm3 in breeder fish. Other measurements were as follows: Lymphocyte 90.57% in smolt and 73.22% in breeders, Neutrophil 5.12% in smo1t and 16.92% in breeders, Monocyte 1.27% in smo1t and 4.24% in breeders, and clotting time was 282.34 seconds in smolt and 291.47 seconds in breeder fish. We also measured MCV, MCH and MCHC in smolt and breeder fish along with biochemical parameters. The glucose level was 2.97mmol/l in juvenile and 1.99mmoVl in breeder fish. The cholesterol level was 4.26mmol/I in juvenile and 7.06mmol.l in breeders. The triglyceride amount was 2.35mmol/l in juvenile and 2.47mmol/1 in breeder specimens and the calcium level was 2.44 in juvenile and 2.61 mmol/l in breeder fish.}, keywords = {Salmo trutta caspius,Hematology,Iran}, title_fa = {بررسی سطوح برخی از شاخصهای خونی و بیوشیمیایی ماهیان آزاد دریای خزر (Salmo trutta caspius)}, abstract_fa = {  تعداد 131 ماهی آزاد (Salmo trutta caspius) شامل 40 عدد ماهی اسملت با میانگین طول کل 426/12 45/195 میلیمتر و میانگین 5/15 00/84 گرم وزن، 41 عدد ماهی مولد، با متوسط طول کل 487/68 24/578 میلیمتر و متوسط وزن 379/775 12/1994 گرم برای آزمایشات خونشناسی و 25 عدد ماهی نابالغ با متوسط طول کل 287/20 00/267 میلیمتر و وزن میانگین 013/22 20/217 گرم و 25 عدد ماهی مولد در فصل تولید مثل با طول میانگین 9/59 617 میلیمتر و وزن میانگین 5/647 5/2227 گرم برای انجام تحقیقات بیوشیمیایی در کارگاه تکثیر و پرورش آزاد ماهیان کلاردشت نمونه گیری گردید. پس از خونگیری از ناحیه ساقه دمی خون ماهیان مورد آنالیز و بررسی قرار گرفتند. متوسط تعداد گلبولهای قرمز (RBC) در ماهیان اسملت در هر میلیمترمکعب خون، 866600 عدد در ماهیان مولد 1259400 عدد و متوسط هماتوکریت، (hct) در ماهیان اسملت 39/48 درصد در ماهیان مولد 29/44 درصد، متوسط هموگلوبین (Hb) در ماهیان اسملت 85/8 گرم در دسی لیتر و در ماهیان مولد 91/10 بود. تعداد گلبولهای سفید (WBC) در ماهیان اسملت 58/8781 عدد در میلیمترمکعب خون و در ماهیان مولد 65/5217 عدد در میلیمترمکعب خون بود و درصد هر یک از گلبولهای سفید بصورت زیر بود، لنفوسیت در اسملت 57/90 درصد و در مولد 22/73 درصد نوتروفیل 12/5 درصد در اسملت و 92/16 درصد در مولد، مونوسیت 27/1 درصد در اسملت و 24/4 درصد در مولد، ائوزینوفیل در ماهیان اسملت 15/1 درصد و در ماهیان مولد 97/4 درصد بود. لنفوسیتهای بزرگ در ماهیان اسملت 85/1 درصد و در ماهیان مولد 12/1 درصد را تشکیل داده است. زمان انعقاد خارجی خون (CT) در ماهیان اسملت 34/282 ثانیه و در ماهیان مولد 47/291 ثانیه بود. شاخصهای خونی نیز شامل: MCHC (Mean Corpuscular Hemoglobinc Concentration) MCH (Mean Corpuscular Hemoglobin) و MCV (Mean Corpuscular Volume) اندازه گیری شد. در فاکتورهای بیوشیمیایی چهار فاکتور مهم اندازه گیری شد. مقدار گلوکز 97/2 میلی مول در لیتر در نابالغین و 99/1 میلی مول در لیتر در مولدین، مقدار کلسترول 26/4 میلی مول در لیتر در نابالغین و 06/7 میلی مول در لیتر در مولدین بود. مقدار تری گلیسیرید در نابالغین 35/2 میلی مول در لیتر و در مولدین 47/2 میلی مول در لیتر و مقدار کلسیم نیز در نابالغین 44/2 میلی مول در لیتر و در مولدین 61/2 میلی مول در لیتر بود. تغییرات شاخصهای خونی و بیوشیمیایی در ماهیان طی سنین مختلف مشاهده شد و این تغییرات بخشی به وضعیت داخلی بدن و بخشی به محیط آن وابسته است.}, keywords_fa = {ماهی آزاد دریای خزر,Salmo trutta caspius,خونشناسی,ایران}, url = {https://isfj.areeo.ac.ir/article_115335.html}, eprint = {https://isfj.areeo.ac.ir/article_115335_580e4c0f819646eba560a5901444819d.pdf} } @article { author = {Rabbaniha, M. and Sanjarani, M. and Mosavi, A. and Owfi, F.}, title = {DIVERSITY AND ABUNDANCE OF ICHTHYOPLANKTONS IN GOUATER AREA (COSTAL WATERS OF SISTAN & BALUCHISTAN PROVINCE)}, journal = {Iranian Scientific Fisheries Journal}, volume = {17}, number = {3}, pages = {55-64}, year = {2008}, publisher = {Agricultural Research,Education and Extension Organization}, issn = {1026-1354}, eissn = {2322-5998}, doi = {10.22092/isfj.2008.115336}, abstract = {Ichthyoplanktons were identified and their abundance was determined in Gouater Creek & Bay, north-west of Oman Sea. Sampling was carried out from October 2005 to September 2006 and specimens were collected from six stations using single ring plankton net with 333m mesh size. Stations including: close to coastal waters (1,2,4), into creek (5 and 6) and close to Bahookalat creek out flowing waters (station 3). Measurement of the environmental factors showed that an average depth 4m, transparency was 75cm, salinity 37.08 g/l, pH 8.19, water temperature 27.3oC for the study area. Totally, 585 specimens of diverse fish larval stages were collected in 20 sampling efforts with mean abundant of 11.682 numbers/10m2. A total of 11 fish families were identified in the samples in which the dominant families larvae were Gobiidae, Clupeidae and Engraulidae with mean abundant of 6.875, 2.465 and 0.733 numbers/10m2 respectively and the total abundance specimens of fish larvae were 86%. The most of the mean abundant fish larvae were observed in winter (27.712 numbers/10m2) and the least were recorded in autumn (3.724 numbers /10m2).The larval stage of the specimens was mostly Preflexion (87%) that shows the area is a nursery ground for the species. No correlation was found between abundance and temperature and salinity. Comparison of abundance showed a significant difference between stations 1, 3 and 5 with stations 2, 4 and 6 and also, winter by other seasons. The difference in diversity from pre monsoon and post monsoon periods was significant (P>0.05).  }, keywords = {ICHTHYOPLANKTON,diversity,GOUATER BAY,CREEK,Oman Sea,Iran}, title_fa = {فراوانی و تنوع ایکتیوپلانکتونها در منطقه گواتر (آبهای ساحلی استان سیستان و بلوچستان)}, abstract_fa = {  این تحقیق به منظور شناسایی و تعیین فراوانی لارو ماهیان در منطقه خور- خلیج گواتر در قالب چهار گشت از پاییز 1384 تا تابستان 1385 در 6 ایستگاه انتخابی اجرا شد. ایستگاهها شامل ناحیه آبهای مجاور ساحلی (1،2، 4) و ایستگاه داخل خور (5 و6) و مجاور آبهای خروجی خور باهوکلات (ایستگاه 3) بودند. به این منظور از تور پلانکتون گیر با چشمه 333 میکرون مجهز به فلومتر استفاده گردید. میانگین عمق منطقه مورد بررسی 4 متر، شفافیت 75 سانتیمتر، شوری 08/37 گرم در لیتر، اسیدیته 19/8 و درجه حرارت آب 3/27 درجه سانتیگراد بود.با انجام 20 بار نمونه برداری، 585 عدد لارو با میانگین فراوانی 682/11 عدد در 10 متر مربع بدست آمد که در مجموع 11 خانواده شناسایی شده که خانواده های Gobiidae با میانگین فراوانی 875/6، Clupeidae با میانگین فراوانی 465/2 و Engraulididae با میانگین فراوانی 733/0 عدد در 10 متر مربع، بیشترین فراوانی لاروی را در منطقه داشتند و 86 درصد از کل نمونه ها را شامل شدند. بیشترین و کمترین میانگین فراوانی بترتیب در فصل زمستان (712/27 عدد در 10 مترمربع) و پاییز (724/3 عدد در 10 متر مربع) بود.نمونه های لاروی مورد بررسی، 87 درصد در مرحله قبل از صفحه Hyporal (مرحله Preflexion) بودند که این موضوع نشاندهنده منطقه بعنوان زیستگاه مناسب جهت گذراندن مراحل لاروی می باشد.فراوانی لاروی با دو عامل شوری و درجه حرارت همبستگی نشان نداد. مقایسه فراوانی نیز اختلاف معنی داری را بین ایستگاههای 1،3 و5 با ایستگاههای 2، 4 و6 و همچنین فصل زمستان را با سایر فصول نشان داد. اختلاف معنی داری در تنوع پس از مانسون و پیش از مانسون مشاهده نشد }, keywords_fa = {لارو ماهیان,شاخص تنوع,خور,خلیج گواتر,دریای عمان,ایران}, url = {https://isfj.areeo.ac.ir/article_115336.html}, eprint = {https://isfj.areeo.ac.ir/article_115336_67d0b7465dd44d21ebaa32e688974605.pdf} } @article { author = {Rezaei, M. and Kamali, A. and Kiabi, B. and Rahmani, H.}, title = {DISTRIBUTION, DIVERSITY AND ABUNDANCE OF FISH SPECIES IN THE MADARSOO RIVER, GOLESTAN NATIONAL PARK, IRAN}, journal = {Iranian Scientific Fisheries Journal}, volume = {17}, number = {3}, pages = {65-76}, year = {2008}, publisher = {Agricultural Research,Education and Extension Organization}, issn = {1026-1354}, eissn = {2322-5998}, doi = {10.22092/isfj.2008.115337}, abstract = {To assess the effects of two flooding events occurred in the years 2001 and 2002, fish distribution, diversity and abundance in Madarsoo River of the Golestan National Park were studied and compared to that of the years before the events. A total of five fish species from four sites were collected. Assemblage of fish population showed changes in their overall relative abundance and distribution across sampling sites and times. We estimated the abundance of Capoeta capoeta gracilis at 2.33±2.6, Alburnoides bipunctatus at 0.17±0.15, Paracobitis malapterura at 0.0474±0.031 and Leuciscus cephalus at 0.005±0.01 fish per square meter of the stream. The abundance of C.c.gracilis showed significant increase while that of the A. bipunctatus did not undergo such significant change in comparison with the data from the years before flooding events (P<0.01).The Shannon diversity index was significantly different between sites and with the increase in the number of riffles and pools in the river, the index and population size of the fish species showed an upward trend. Three fish species Oncorhynchus mykiss, Neogobius melanostomus affinis and Neogobius fluviatilis which were abundant before the floods did not show up in the samples at all. Also, of the Barbus mursa, only one specimen was caught.Canonical correspondence analysis (CCA) results suggest that two species c.c. gracilis and P. malapterura are more resistant against changes in environmental conditions.}, keywords = {Fish,MADARSOO RIVER,GOLESTAN NATIONAL PARK}, title_fa = {پراکنش، تنوع گونه ای و فراوانی گونه های ماهی رودخانه مادرسو پارک ملی گلستان}, abstract_fa = {  با توجه به وقوع دو سیل عظیم در سالهای 1380 و 1381 در پارک ملی گلستان برآورد پراکنش، فراوانی و تنوع گونه ای ماهیهای رودخانه مادرسو در این پارک از ماه آذر سال 1382 تا ماه آبان 1383 بررسی و با نتایج موجود از مطالعات قبل از وقوع سیل سالهای 1380 و 1381 مقایسه گردید. در این بررسی میانگین و انحراف معیار جمعیت سیاه ماهی (gracilis Capoeta capoeta) 6/2±33/2، ماهی خیاطه (Alburnoides bipunctatus) 15/0±17/0، سگ ماهی جویباری (Paracobitis malapterura) 031/0±0474/0 و سفید رودخانه ای (Leuciscus cephalus) 01/0±005/0 عدد در مترمربع برآورد شد که جمعیت سیاه ماهی در مقایسه با مطالعات گذشته افزایش معنی داری داشت. جمعیت ماهی خیاطه تفاوت معنی دار نسبت به قبل نداشت. تفاوت شاخص تنوع گونه ای براساس نمایه شانون در بین ایستگاههای نمونه برداری معنی دار بود و با افزایش موانع و آبگیرها در ایستگاه گلستان، تنوع گونه ای و جمعیت ماهیها افزایش داشت. سه گونه شامل قزل آلای رنگین کمان (Oncorhynchus mykiss)، دو گونه گاو ماهی (Neogobius melanostomus affinis) و (Neogobius fluviatilis pallasi) که در مطالعات قبل از سال 1380 جزء گونه های با فراوانی بالا در رودخانه بودند، در مطالعه حاضر مشاهده نشدند و از گونه زردک قلمی (Barbus mursa) فقط یک عدد در شهریور 1383 صید گردید. نتایج آنالیز چند متغیره (CCA) نشان داد که دو گونه سیاه ماهی و سگ ماهی جویباری نسبت به سایر گونه ها دارای مقاومت بالاتری هستند و تغییرات شرایط محیطی در طول زمان بررسی کمترین تاثیر را بر فراوانی این دو گونه داشته است.}, keywords_fa = {ماهی,رودخانه مادرسو,پارک ملی گلستان}, url = {https://isfj.areeo.ac.ir/article_115337.html}, eprint = {https://isfj.areeo.ac.ir/article_115337_6bf76301fb3a93a77fcf2fe25143f2f3.pdf} } @article { author = {Salarpor, A. and Behzadi, S. and Darvishi, M. and Momeni, M.}, title = {POPULATION DYNAMICS OF SIND SARDINE, SARDINELLA SINDENSIS, IN COASTAL WATERS OF QESHM ISLAND}, journal = {Iranian Scientific Fisheries Journal}, volume = {17}, number = {3}, pages = {77-86}, year = {2008}, publisher = {Agricultural Research,Education and Extension Organization}, issn = {1026-1354}, eissn = {2322-5998}, doi = {10.22092/isfj.2008.115338}, abstract = {Sardinella sindensis is economically the most important small pelagic fish species in the coastal area of Qeshm Island. Population dynamics of Sind sardinella from Qeshm Island coastal waters, during April 2005 to March 2006 were studied. The asymptotic length (Lx) and growth coefficient (K) were estimated at 178mm and 1.11yr-1, respectively. The minimum and maximum T.L was recorded at 42 and 172mm respectively. The value of to was calculated at -0.17, and Tmax was estimated at 2.7 year. The Yon Bertalanffy growth equation was obtained at L (t)=178 (1-exp(-1.1 1(t-(-0.17))) for this species. Total mortality (Z) rate was estimated to be 3.48yr-1 (r2=0.88) on length-converted catch curve method. The rates of natural mortality (M) based on Pauly's empirical equation, fishing mortality (F) and exploitation ratio were estimated at 1.13y-1, 2.35yr-1 and 0.67, respectively. Four cohorts were distinguished annually based on Bhattacharya's method with mean length of 56,89, 107 and 141mm. Maximum recruitment was in September at 18.62 percent. The length-weight relationship was determined as W=0.000005 L3.1399.}, keywords = {SARDINELLA SINDENSIS,Population dynamic,Qeshm Island,Persian Gulf}, title_fa = {پویایی جمعیت ماهی ساردین سند (Sardinella sindensis)در آبهای ساحلی جزیره قشم}, abstract_fa = {  ساردین سند (Sardinella sindensis) یکی از گونه های مهم تجاری ماهیان سطحزی ریز در آبهای ساحلی جزیره قشم می باشد. پارامترهای پویایی جمعیت این ماهی از فروردین ماه تا اسفند ماه 1384 مورد مطالعه قرارگرفت. پارامترهای رشد L∞ وK برای این گونه بترتیب 178 میلیمتر و 11/1 (در سال) تخمین زده شدند. حداقل و حداکثر طول کل بترتیب 42 و 172 میلیمتر ثبت شد. to این ماهی برابر با 17/0- و بیشینه سن آن 7/2 سال محاسبه گردید. معادله رشد وان برتالانفی برای این گونه بصورت ((17/0-)- t)11/1-)exp-1)178= L(t)بدست آمد .مقدار مرگ و میر کل (Z)با ضریب اطمینان 88 درصد بطور متوسط 48/3 (در سال) محاسبه گردید که مجموع مرگ و میر طبیعی (M) و مرگ و میر صیادی (F) بترتیب 13/1 (در سال) است و 35/2 (در سال) و ضریب بهره برداری (E) این ماهی 67/0 تعیین گردید. در مجموع چهار گروه همزاد با میانگین طولی 56، 89، 107 و141 میلیمتر طی یکسال تشخیص داده شد. بیشینه بازگشت شیلاتی در شهریور ماه و به مقدار62/18 درصد بود. رابطه طول کل- وزن کل برای این ماهی به صورت 1399/3L000005/0=W بدست آمد. }, keywords_fa = {ساردین سند,SARDINELLA SINDENSIS,ضریب بهره برداری,جزیره قشم,خلیج فارس,ایران}, url = {https://isfj.areeo.ac.ir/article_115338.html}, eprint = {https://isfj.areeo.ac.ir/article_115338_b26474039f106f231e99fc369c24c354.pdf} } @article { author = {Sarpanah, A. and Cristianos, A. and Shabani, A. and Nezami, Sh. and Shabanpor, B. and Ben sad, Ch.}, title = {REPRODUCTIVE CHARACTERISTICS OF NEOGOBIUS CASPIUS FROM THE SOUTHWEST COASTS OF THE CASPIAN SEA, GUILAN PROVINCE OF IRAN}, journal = {Iranian Scientific Fisheries Journal}, volume = {17}, number = {3}, pages = {87-98}, year = {2008}, publisher = {Agricultural Research,Education and Extension Organization}, issn = {1026-1354}, eissn = {2322-5998}, doi = {10.22092/isfj.2008.115343}, abstract = {Neogobius caspius is an endemic fish species in the Caspian Sea belonging to the family Gobiidae that ecologically play important role as a predator fish in the food chain. The main objective of this research was determination of some reproductive properties of N caspius in the southwest coasts of the Caspian Sea. Sampling was carried out with a bottom trawler in three stations (Astara, Anzali and Chabuksar) from October 2004 until September 2005. The species was identified based on meristic parameters. The maximum gonadosomatic index (GSI) was recorded at 7.52% for male and 10.12% for female fish in June. A sharp decrease in GSI value from June to the end of September in both sexes was observed and we found that the spawning of the species takes place several times each year. Hence, the species is considered a late spawner. Female to male sex ratio was 1.47:1. Absolute fecundity was in the range 212-1234 eggs and the relative fecundity fluctuated between 18.73 and 29.89 eggs per each gram of the body weight. The correlation between absolute and relative fecundity with age was positive and with total length and full weight was negative. Egg diameter was in the range 0.06 to 0.23mm. The correlation between egg diameter, age and total length was positive.}, keywords = {NEOGOBIUS CASPIUS,fecundity,Caspian Sea,Iran}, title_fa = {خصوصیات تولید مثلی گاو ماهی خزری (Neogobius caspius) در آبهای جنوب غربی دریای خزر (سواحل استان گیلان)}, abstract_fa = {  گاو ماهی خزری ( (Neogobius caspiusیکی از گونه های بومی خانواده گاو ماهیان در دریای خزر می باشد که به لحاظ اکولوژیک بعنوان یکی از حلقه های زنجیره غذایی ماهیان شکارچی نقش مهمی ایفاء می نماید. هدف تحقیق حاضر مطالعه برخی از شاخصهای تولید مثلی گاو ماهی خزری در منطقه جنوب غربی دریای خزر می باشد. نمونه برداری ماهانه در سه ایستگاه از مهر ماه سال 1383 تا شهریور ماه سال 1384 بوسیله ترال کف روب انجام شد. گونه گاو ماهی خزری با استفاده از پارامترهای ریخت شناسی و صفات قابل اندازه گیری براساس منابع علمی معتبر ماهی شناسی، شناسایی گردید. حداکثر شاخص نسبی وزن گناد به وزن بدن در نر و ماده بترتیب 52/7 و 12/10 در خرداد ماه ثبت شد. کاهش شدید شاخصGSI در هردو جنس از خرداد ماه تا انتهای شهریور ماه مشاهده گردید. تخمریزی گاو ماهی خزری در منطقه مطالعاتی طی چند مرحله از خرداد ماه تا آخر شهریور ماه روی می دهد و یک گونه دیر تخمریز محسوب می گردد. نسبت جنسی در دوره تخمریزی 47:1/1 ماده به نر بود. هم آوری مطلق از 212 تا 1234 عدد تخمک و هم آوری نسبی از 73/18 تا 89/29 عدد تخمک به ازای هر گرم وزن بدن متغیر بود. هم آوری مطلق و نسبی با پارامترهای سن، طول کل و وزن شکم پر بترتیب همبستگی مثبت و منفی داشتند. قطر تخمک از 06/0 تا 23/0 میلیمتر متغیر بود و همبستگی مثبت و معنی داری بین قطر تخمک، سن و طول کل دیده شد. }, keywords_fa = {گاو ماهی خزری,هم آوری تخمریزی,دریای خزر,ایران}, url = {https://isfj.areeo.ac.ir/article_115343.html}, eprint = {https://isfj.areeo.ac.ir/article_115343_dd628d4319d2bc9f8a37e4380a21697f.pdf} } @article { author = {Shadnosh, Gh. and Shadnosh, F. and Taheri, A.}, title = {ACORN MEAL AS A PELLET BINDER AND ITS EFFECTS ON CHEMICAL CARCASS CHARACTERISTICS IN RAINBOW TROUT (ONCORHYNCHUS MYKISS)}, journal = {Iranian Scientific Fisheries Journal}, volume = {17}, number = {3}, pages = {99-106}, year = {2008}, publisher = {Agricultural Research,Education and Extension Organization}, issn = {1026-1354}, eissn = {2322-5998}, doi = {10.22092/isfj.2008.115344}, abstract = {A complete random design involving four diets was conducted to determine the effects of acorn meal as a pellet binder and pellet stabilizer and to assess its effects on chemical carcass characteristic of Rainbow Trout. Juvenile rainbow trout with an average weight of 74 grams were reared after application of antiseptic processes in Boldaji station of Chaharmahal and Bakhtiari province for 135 days. The diets 1-4 were formulated such that they contained 0, 2, 4 and 6 percent acorn meal, respectively.In doing so, we considered nutritive requirements of rainbow trout based on NRC using UFFDA dietary software. We also used local material in providing the diets. The feed was given three times a day the amount of which was based on fish biomass in each pound. In the end of the experiments and after 24 hours of fasting, 10 fish from each pound were randomly sampled. Chemical carcass characteristic were determined using AOAC procedure after the gut, internal organs, head and fins were removed. Pellet stability was also determined. Chemical carcass characteristics for the four treatments were nearly the same except for the ash (P>0.05).The least pellet stability was in control diet which had no acorn meal and the highest was in diet containing 6% acorn meal (P<0.05).The results showed that acorn meal can be used as a pellet binder which improves pellet stability while having no significant effect on carcass chemical characteristics and physiology of the fish.}, keywords = {Rainbow trout,DIET PELLET BINDER,ACORN MEAL}, title_fa = {کاربرد میوه بلوط به عنوان همبندکننده جیره و اثرآن بر خصوصیات لاشه ماهیان قزل آلای رنگین کمان}, abstract_fa = {  جهت امکان استفاده از آرد مغز میوه بلوط بعنوان یک ماده طبیعی همبند در جیره غذایی ماهیان قزل آلای رنگین کمان، بررسی پایداری جیره ها در آب و اثر آن بر خصوصیات شیمیایی لاشه ماهی، آزمایشی در قالب طرح کامل تصادفی با چهار تیمار 1، 2، 3 و4 و هر تیمار در 4 تکرار بترتیب سطوح صفر، 2، 4 و 6 درصد آرد مغز میوه بلوط در جیره انجام شد. در این آزمایش از بچه ماهیان قزل آلای رنگین کمان با میانگین وزن اولیه 74 گرم برای مدت 135 روز پس از انجام عملیات بهداشتی و ضد عفونی در 16 حوضچه پلی اتیلنی در محل ایستگاه بلداجی واقع در استان چهار محال و بختیاری استفاده شد. جیره های مورد استفاده در این آزمایش با استفاده از نرم افزار جیره نویسی UFFDA و نیازهای غذایی ماهیان قزل آلای رنگین کمان و با توجه به جداول NRC برای سطوح مختلف صفر ، 2، 4 و 6 درصد آرد مغز میوه بلوط در جیره بعنوان همبند طوری فرموله گردید که مواد مغذی جیره ها یکسان بود. میزان غذای مورد نیاز در مراحل مختلف رشد و نمو براساس وزن زنده هر حوضچه و دمای آب، روزانه توزین و در سه نوبت در اختیار ماهیان حوضچه ها قرار گرفت. در پایان دوره آزمایش و پس از قطع غذای ماهیان به مدت 24 ساعت از هر تکرار (حوضچه) 10 عدد ماهی انتخاب و بعد از تخلیه و برداشت امعاء و احشاء، جدا کردن سر، باله دمی، سایر باله ها، وزن لاشه با استخوان و نیز وزن سایر قسمتهای غیرخوراکی مشخص گردید. لاشه های شکم خالی هر تکرار با همدیگر مخلوط و با استفاده از چرخ گوشت برقی دو بار چرخ و نمونه گیری گردیدند. در نمونه ها ترکیبات شیمیایی لاشه با استفاده از روشAOAC در آزمایشگاه اندازه گیری شد. پایداری فیزیکی جیره ها در آب نیز به کمک آزمایش طراحی شده تعیین گردید. نتایج آزمایش نشان داد که به استثنای میزان خاکستر، اختلاف سایر میانگین های ترکیب شیمیایی لاشه بین تیمارهای مختلف معنی دار نبود (05/0P>). بررسی میزان پایداری غذا در آب که نمایانگر خاصیت همبندی آن است نشان داد کمترین میزان پایداری غذا در جیره فاقد آرد میوه بلوط و بیشترین آن در جیره حاوی 6 درصد آرد میوه بلوط مشاهده گردید. نتایج این تحقیق نشان داد که با رعایت شرایط حاکم بر این آزمایش می توان از آرد مغز میوه بلوط بعنوان ماده همبند جیره به دلیل افزایش میزان پایداری آن در آب، عدم ایجاد عوارض فیزیولوژیک و بهبود خصوصیات لاشه در ماهی قزل آلای رنگین کمان استفاده نمود. }, keywords_fa = {ماهی قزل آلا,همبند کننده جیره,آرد مغز میوه بلوط}, url = {https://isfj.areeo.ac.ir/article_115344.html}, eprint = {https://isfj.areeo.ac.ir/article_115344_66e3f9de9806cd1756155e56e7bb9139.pdf} } @article { author = {Soltani, M. and Falahatkar, B. and Porkazemi, M. and Abtahi, B. and Kalbasi, M. and Mohseni, M.}, title = {EFFECTS OF DIETARY L-ASCORBYL-2-POLYPHOSPHATE AS A SOURCE OF VITAMIN C ON GROWTH INDICES IN BELUGA STURGEON (HUSO HUSO L.)}, journal = {Iranian Scientific Fisheries Journal}, volume = {17}, number = {3}, pages = {107-120}, year = {2008}, publisher = {Agricultural Research,Education and Extension Organization}, issn = {1026-1354}, eissn = {2322-5998}, doi = {10.22092/isfj.2008.115345}, abstract = {Six diets supplemented with 0, 100, 200, 400, 800, and 1600mg/kg L-Ascorbyl-2- Polyphosphate (APP) as vitamin C, were fed to juvenile beluga sturgeon in three replicates for 16 weeks. Fifty five fish with an average weight 38.1±0.5g were distributed to each tank after adaptation to the experimental diets. Most of the growth performance indices at week 4 indicated significant differences (P<0.05), but there was no difference at week 8 (P>0.05), except in CF and PER (P<0.05). In addition, there were significant differences (P<0.05) in the growth indices except for BWI, PER, and FCR at week 12. At week 16th there were significant differences in mean weight, CF, and SGR (P<0.05). The comparison between growth performance during the trial showed significant differences in mean weight, CF, and SGR among the treatments (P<0.05), but there was no difference in HSI at the middle and the end of the experiment (P>0.05). The survival was affected by dietary treatment at week 4 (P<0.05), but during the whole experimental period, the highest mortality was observed in fish fed by diet without vitamin C, but the difference was not significant (P>0.05). No deficiency sign was observed during the trial. Results of this study indicated that vitamin C can have remarkable effects on growth indices in different growth periods. Therefore, regarding the effects of vitamin C on the growth indices and in the fish weight range used in this study, 100-200mg/kg vitamin C (APP) can be considered as the optimum level for rearing the fish.}, keywords = {BELUGA STURGEON,Huso huso,vitamin C,Growth,Iran}, title_fa = {اثر ال- اسکوربیل-2- پلی فسفات بعنوان منبع ویتامین C بر شاخصهای رشد فیل ماهی(Huso huso L.)}, abstract_fa = {  شش جیره غذایی شامل مقادیر صفر، 100، 200، 400، 800 و 1600 میلیگرم ویتامین C از نوع ال- اسکوربیل-2- پلی فسفات (APP) در کیلوگرم غذا در سه تکرار و به مدت 16 هفته جهت پرورش فیل ماهیان جوان در نظر گرفته شد. پس از عادت دهی ماهیان با غذای مصنوعی، تعداد 55 عدد فیل ماهی با وزن متوسط 5/0±1/38 گرم به هر تانک پرورش معرفی گردید. در خصوص پارامترهای رشد در هفته چهارم در اکثر پارامترهای اندازه گیری شده، اختلاف معنی دار بود (05/0P<). در حالیکه در هفته هشتم به جز CF و PER در بقیه موارد اختلاف معنی داری مشاهده نگردید (05/0P>). همچنین در هفته دوازدهم به جز BWI و FCR در بقیه موارد اختلاف معنی دار بود (05/0P<) و در هفته شانزدهم در متوسط وزن،CF و SGR اختلاف معنی دار مشاهده گردید (05/0P<). مقایسه پارامترهای رشد در کل دوره نشاندهنده معنی دار بودن اختلاف تنها در مورد متوسط وزن، CF و SGR بود (05/0P<). این در حالی است که در مقدار HSI تفاوتی در هفته هشتم و شانزدهم در تیمارهای مختلف دیده نشد (05/0P>). مقدار بازماندگی در هفته چهارم در تیمارهای مختلف معنی دار بود (05/0P<) اما در کل دوره با اینکه بیشترین تلفات در ماهیان تغذیه شده با جیره های فاقد ویتامینC بوده ولیکن اختلاف بین تیمارها معنی دار نبود (05/0P>). همچنین هیچ عارضه پاتولوژیک ماکروسکوپیک در ماهیان مورد مطالعه مشاهده نگردید.نتایج این تحقیق مشخص ساخت این ویتامین می تواند در دوره های مختلف رشد اثرات معنی داری بر برخی شاخص های رشد بگذارد و خصوصاً اثرات مثبت بیشتری در سنین پایین تر مشاهده شد. لذا با توجه به این نتیجه بنظر می رسد در شرایط پرورشی و در محدوده وزنی مورد نظر، مقدار 100 تا 200 میلیگرم در کیلوگرم از APP می تواند سطح مطلوب این ویتامین قلمداد گردد.}, keywords_fa = {فیل ماهی,Huso huso,ویتامین C,رشد,بقا}, url = {https://isfj.areeo.ac.ir/article_115345.html}, eprint = {https://isfj.areeo.ac.ir/article_115345_bf5ec46487917002f6bf4de4432940d3.pdf} } @article { author = {Ghasemi, H. and Mostafa of, Gh.}, title = {IDENTIFICATION OF FISHES AND SOME ECOLOGICAL PARAMETERS OF ARAS RIVER (EASTERN SIDE OF AZERBAIJAN PROVINCE)}, journal = {Iranian Scientific Fisheries Journal}, volume = {17}, number = {3}, pages = {121-132}, year = {2008}, publisher = {Agricultural Research,Education and Extension Organization}, issn = {1026-1354}, eissn = {2322-5998}, doi = {10.22092/isfj.2008.115346}, abstract = {Investigation of habitat conditions and identification of aquatic species in running waters is of high importance in ecological research. This study was carried out in Aras River on the eastern side of the Azerbaijan province from Jolfa to Aslandooz in 2005-2006. Fish sampling was carried out in seven stations seasonally by an electro shocking instrument. During the sampling, important water parameters including EC, IDS, DO, CO2, pH, alkalinity and hardness were also recorded. Biometrical evaluations on 1365 prey fish showed that 17 species and subspecies belonging to 6 families, Cyprinidae, Balitoridae, Cobitidae, Siluridae, Percidae, Gobiidae were present in the samples. Cyprinidae family was represented by12 species and subspecies and other fish families had only one representative. Capoeta capoeta with 56.6% had the highest frequency and was the most dispersed compared to other species in Aras River.}, keywords = {Ecology,Fish,Aras River,East Azerbaijan,Iran}, title_fa = {شناسایی ماهیان و برخی از ویژگیهای اکولوژیکی رودخانه ارس (محدوده آذربایجان شرقی)}, abstract_fa = {  شناسایی آبزیان و بررسی شرایط زیستگاهی آنها یکی از مهمترین تحقیقات اکولوژیک در آبهای جاری بشمار می رود. ماهیان از جمله مهمترین گونه های آبزی رودخانه ها هستند که وجود و انتشار آنها بستگی به عوامل حیاتی متعدد دارد و بدلیل ارتباط نزدیک متغیرهای زیستگاههای آنها با سایر متغیرهای محیطی، مطالعه آنها برغم مشکلات فراوان حائز اهمیت است.این پژوهش در 7 ایستگاه در رودخانه ارس در محدوده استان آذربایجان شرقی (از جلفا تا اصلاندوز) به طول 230 کیلومتر و از فصل تابستان 1384 تا بهار 1385 انجام شد. نمونه برداری ماهیان بصورت فصلی بوسیله دستگاه الکتروشوکر انجام شده و همزمان با آن دمای محیط و برخی پارامترهای آب از جمله EC، TDS، Do، Co2 و pH، سختی و قلیایت نیز اندازه گیری شد. یافته های حاصل از این پژوهش براساس زیست سنجی 1365 نمونه ماهی صید شده نشان داد که تعداد 17 گونه و زیرگونه متعلق به 6 خانواده Cyprinidae، Cobitidae، Balitoridae، Siluridae، Percidae و Gobiidaeدر این محدوده از ارس وجود دارد.خانواده کپور ماهیان ((Cyprinidae با دارا بودن 12 گونه و زیرگونه و نیز جمعیت ماهیان غالب بوده و از سایر خانواده ها تنها یک گونه شناسایی گردید. ماهیان Carasius auratus gibelio و Hemiculter leucisculus از گونه های غیربومی رودخانه ارس می باشند. از کل ماهیان صید شده، سیاه ماهی (Capoeta capoeta gracilis) با 6/56 درصد بالاترین فراوانی را بخود اختصاص داده و پراکنش وسیعتری نیز نسبت به بقیه گونه ها داشت. }, keywords_fa = {اکولوژی,ماهیان,رودخانه ارس,آذربایجان شرقی}, url = {https://isfj.areeo.ac.ir/article_115346.html}, eprint = {https://isfj.areeo.ac.ir/article_115346_70fca9e7c63021e04ac0a354c7ba05aa.pdf} } @article { author = {Abdolalian, I. and Sajadi, M. and Yahyavi, M. and Akbarzadeh, Gh. and Rameshi, H.}, title = {EFFECTS OF WATER TEMPERATURE ON FILTRATION RATE OF MICRO-ALGAE ISOCHRYSIS AFFINES GALBANA BY BLACK LIP PEARL OYSTER SPAT (PINCTADA MARGARITIFERA)}, journal = {Iranian Scientific Fisheries Journal}, volume = {17}, number = {3}, pages = {133-142}, year = {2008}, publisher = {Agricultural Research,Education and Extension Organization}, issn = {1026-1354}, eissn = {2322-5998}, doi = {10.22092/isfj.2008.115347}, abstract = {This study was conducted to compare the effects of varying water temperatures on filtration rate of micro-algae Isochrysis affines galbana by Pinctada margaritfera spat on microalgae. To determine the optimum temperature and maximum filtration rate, 10 pearl oyster Pinctada margaritfera spats with mean total and total hinge length 32.67±2.76 and 31.57±2.90 respectively were stocked in 70 liter rectangular glass tanks supplied with filtered seawater. The spats were exposed to seven treatments of temperature including 18.5±0.21oC, 20.5±0.21oC, 23±0.1 oC, 24.5±O.31oC, 26.5±0.21 oC, 27.5±0.15oC and 28.5±0.21 oC with 3 replicates.The results of filtration on Isochiysis affines galbana showed that the maximum filtration of spats on microalgae cells and water volume were 181,324,595 cells and 3626ml per hour and 635,031,212 cells and 12700ml per two hours in 27.5±0.15oC, respectively. The minimum filtration of microalgae cells and water volume were 5,224,028 and 104ml per hour and 65,874,413 cells and 13l7ml per two hours in 18.50±021oC, respectively. The results of this study demonstrated that the optimum tem perature for maximum feeding of spats on Isochrysis affines galbana is 27.5±0.15oC.}, keywords = {PINCTADA MARGARITFERA,Microalgae,ISOCHRYSIS AFFINES GALBANA,temperature}, title_fa = {بررسی تاثیر درجه حرارت بر میزان فیلتراسیون جلبک Isochrysis affines galbana توسط صدفچه های صدف مروارید ساز لب سیاه}, abstract_fa = {  این مطالعه به منظور مقایسه اثر درجه حرارتهای مختلف بر روی میزان فیلتراسیون صدفچه صدف مروارید ساز لب سیاه با استفاده از فیتوپلانکتون Isochrysis affines galbana انجام شد. برای تعیین بهترین درجه حرارت و بیشترین میزان فیلتراسیون، صدفچه های صدف مروارید ساز لب سیاه بترتیب با میانگین طول کل و طول پاشنه 76/2±67/32 و90/2±57/31 در آکواریوم های حاوی آب دریای فیلتر شده به حجم 70 لیتر و با تراکم10 عدد صدفچه ذخیره سازی شدند. صدفچه های صدف مروارید ساز لب سیاه در معرض7 تیمار دمایی که شامل: 21/0±5/18، 21/0±5/20، 1/0±23، 31/0±5/24، 21/0± 5/26، 15/0±5/27 و 21/0±5/28 درجه سانتیگراد و سه تکرار بود، قرار گرفتند. نتایج حاصل از آزمون آنالیز واریانس یکطرفه، اختلاف معنی داری را بین تیمارهای 5/18 و 5/20 با 5/24، 5/26، 5/27 و تیمار 5/26 با 5/18، 5/20، 23 و 5/27 و همچنین تیمار 5/27 با 5/18، 5/20، 23، 5/24، 5/26 و 5/28 درجه سانتیگراد در ساعت اول و دوم (از نظر حجمی و تعداد سلول) نشان داد (05/0< P). نتایج حاصل از فیلتراسیون صدفچه ها از جلبکIsochrysis affines galbana نشان داد که حداکثر فیلتراسیون بر روی سلولهای جلبکی و حجم آب فیلتر شده در ساعت اول بترتیب 595،324،181 سلول و 3626 میلی لیتر و دو ساعته نیز بترتیب 635031212 سلول و 12700 میلی لیتر در دمای 15/0±50/27 درجه سانتیگراد و حداقل فیلتراسیون بر روی جلبک فوق در ساعت اول در دمای 21/0±50/18 درجه سانتیگراد بترتیب 5224028 سلول و 104 میلی ‍ لیتر و دو ساعته نیز بترتیب 65874413 سلول و 1317 میلی لیتر بوده است. نتایج این بررسی نشان داد که بهترین دما برای بیشترین تغذیه صدفچه ها از Isochrysis affines galbana در دمای 15/0±50/27 درجه سانتیگراد می باشد. }, keywords_fa = {صدف لب سیاه,فیتوپلانکتون,ایزوکرایسیس,درجه حرارت}, url = {https://isfj.areeo.ac.ir/article_115347.html}, eprint = {https://isfj.areeo.ac.ir/article_115347_11b294d161a8255542fbd1302cc9d17a.pdf} } @article { author = {Moeini, S. and Delroshan, M. and Kochekian, A. and Asgari sari, A.}, title = {A COMPARATIVE ASSESSMENT OF THE EFFECTS OF FRESH AND SALTWATER ON SOLUBLE PROTEINS AND SURIMI MADE FROM HYPOPHTHALMICHTHYS MOLITRIX}, journal = {Iranian Scientific Fisheries Journal}, volume = {17}, number = {3}, pages = {143-152}, year = {2008}, publisher = {Agricultural Research,Education and Extension Organization}, issn = {1026-1354}, eissn = {2322-5998}, doi = {10.22092/isfj.2008.115348}, abstract = {Due to the special taste of the Silver carp, the fish is not used for production of Surimi. Researchers have shown that water soluble proteins in water and brine have significant effects on the taste, flavor and odor of the Surimi produced from the fish. In this study, the effects of washing minced meat of Silver carp with fresh water and brine with 1.5 and 2.5 percent salt for 5, 10 and 15 minutes on the taste of Surimi and its shelf life cold stored for 120 days were investigated. We prepared three lots of minced meat from silver carp and each lot was washed with fresh water and brine with 1.5 and 2.5 percent salt, for 5, 10 and 15 minutes. The extracted water soluble proteins from fresh water washing were 1.3, 2.7, and 4.01 and for brine were 2, 4.2, 6.3 and 2.965.92 and 9 percent of the total protein of the fish for 1.5% and 2.5% salt respectively. A taste panel ranked the Surimi made from minced meat after washing with 1.5% brine for 10 minutes as the best in terms of taste, flavor and odor. We recorded a change in protein content of the Surimi made from minced meat washed with fresh water and brine and stored for 120 days at -18°C, from 17.02 to 16.46, 14.73 to 13.5 and 12.03 to 11.5%, respectively. TVN for the same samples were increased from 9.76 to 13.2, 8.43 to 12.10 and 7.03 to 11mg/100g. Changes in peroxide value were zero to 1.9, zero to 1, and zero to 0.8 Milliequivalents / 1000g.The total count of the bacteria for these Surimi samples were between 15 to zero colonies after 120 days storage at -18oC. Data from the different chemical, microbial and sensory quality measurement were subjected to one way Anova and Duncan's multiple range test and the results showed a significant difference between the treatments at P<0.05.For production of Surimi from washing minced meat of silver carp is better to wash minced meat with 1.5% brine for 10 minutes. The Surimi's nutrition rate including: Protein 16.83%; fat 2.2%; moisture 82.65% and ash 1.5%  }, keywords = {Surimi,Hypophthalmichthys molitrix,PROCESSING}, title_fa = {تاثیر شستشو با آب و آب نمک بر روی پروتئین های محلول در آب و کیفیت سوریمی تولیدی از ماهی فیتو فاگ (Hypophthalmichthys molitrix)}, abstract_fa = {  گوشت ماهی فیتوفاگ بعلت طعم، مزه و بوی مخصوص آن برای تولید سوریمی مصرف نمی شود. پژوهشگران نشان داده اند که پروتئین های محلول در آب و آب نمک در ایجاد طعم، مزه و بو موثرند. این امکان وجود دارد که با شستشوی گوشت چرخ شده ماهی فیتوفاگ با آب و آب نمک طعم، مزه و بوی گوشت را طبق خواسته مصرف کننده تغییر داد. در این تحقیق اثر شستشو بوسیله آب و آب نمک 5/1 و 5/2 درصد بر روی طعم، مزه و بوی گوشت چرخ شده ماهی فیتوفاگ بمدت 5، 10 و 15 دقیقه و زمان ماندگاری آن در سردخانه 18- درجه سانتیگراد بمدت 120 روز مورد بررسی قرار گرفت. سه گروه از گوشت چرخ شده ماهی فیتوفاگ تهیه و هر گروه بوسیله آب و آب نمک با غلظت 5/1 و 5/2 درصد بمدت 5، 10 و 15 دقیقه بترتیب شستشو داده شد. پروتئین های محلول در آب استخراج شده برای نمونه های شستشو داده شده با آب بترتیب 3/1، 7/2 و 01/4 و برای نمونه های شستشو داده شده با آب نمک با غلظت 5/1 و 5/2 درصد بترتیب 2، 2/4، 3/6 و 96/2، 92/5 و 9 درصد بود. آزمایشهای چشایی روی نمونه های تهیه شده نشان داد که سوریمی تهیه شده از گوشت چرخ شده این ماهی که بمدت 10 دقیقه با آب نمک 5/1 درصد شستشو داده شده بود توسط کارشناسان بعنوان نمونه بهینه انتخاب گردید. تغییرات پروتئین در سوریمی های تولید شده پس از شستشو با آب و آب نمک 5/1 و 5/2 درصد در مدت 120 روز انبارداری در 18- درجه سانتیگراد بترتیب از 02/17 به 46/16 از 73/14 به 5/13 و از 03/12 به 5/11 درصد کاهش نشان داد. اما مقدار TVN برای نمونه های بالا بترتیب از 76/9 به 2/13، از 43/8 به 10/12 و از 03/7 به 11 میلیگرم درصد گرم افزایش یافت. تغییرات مقدار پراکسید و شمارش کلی باکتری ها پس از 120 روز در دمای 18- درجه سانتیگراد بترتیب از صفر به 9/1، 1 و 8/0 میلی اکی والان در هزار گرم و تعداد کلنی ها از 15 کلنی به صفر تغییر یافت. این نتایج طبق آزمایشهای آماری دارای اختلاف معنی دار بود (05/0P<). برای تولید سوریمی از گوشت چرخ شده ماهی فیتوفاگ بهتر است به مدت 10 دقیقه گوشت چرخ شده را با آب نمک 5/1 درصد شستشو داد. ارزش غذایی سوریمی تولید شده عبارت بود از: 83/16 درصد پروتئین، 2/2 درصد چربی، 65/82 درصد رطوبت و 5/1 درصد خاکستر}, keywords_fa = {سوریمی,ماهی فیتوفاگ,فرآوری}, url = {https://isfj.areeo.ac.ir/article_115348.html}, eprint = {https://isfj.areeo.ac.ir/article_115348_7a373369076e7a96e2db784e04d9a93c.pdf} } @article { author = {Mirhashemi rostami, A. and Amini, K. and Jorjani, M. and Piri, H. and Hami tabar, A. and Iri, Y. and Shafe, A. and Seghli, M. and Porsofi, T.}, title = {MORTALITY FACTORS IN ARTIFICIALLY REPRODUCED GREY MULLET (MUGIL CEPHALUS L.) FRIES}, journal = {Iranian Scientific Fisheries Journal}, volume = {17}, number = {3}, pages = {153-160}, year = {2008}, publisher = {Agricultural Research,Education and Extension Organization}, issn = {1026-1354}, eissn = {2322-5998}, doi = {10.22092/isfj.2008.115349}, abstract = {Cultured nine year old breeders of MugU cephalus L. were subjected to eight artificial propagation treatments from December to February, 2003. Some female breeders received two injections in an interval of 24 hours, and others received a gradual daily injection of 500 IU HCG per kilogram of body weight for five days and then subjected to the two injection protocol. Male breeders were given 5-10mg of 17-a MT in addition to HCG. The result of the process was the production of 117-2000,000 larvae in six series for each breeder. Water temperature and salinity during artificial propagation process were 20-23oC and 32ppt, respectively. For larvae culture two trials were conducted. The final density of larvae was 20 individuals per liter. Water temperature and salinity in larvae culture tanks were 22-24oC and 32-33ppt, respectively. The larvae were fed from their second day post-hatching with algae Nannochloropsis oculata with a density of 500000 cells/l, rotifer Brachionus plicatilis with a density of 20 individuals/ml and also Artemia nauplii with a density of 3-200 individuals/l. The particle size of dry feed used was 100, 300 and 500 microns. The daily water exchange in larval culture tanks at the first, second and third weeks of post- hatching were 10, 20-30 and 40-50 percent respectively. In the first round of larval culture trials which were carried out by means of circular tanks under water 80 cm deep; all larvae died 12 days post-hatching. In the second experiment, which was carried out by three black color fiberglass tanks with water 100 cm deep, the survival rate was 0.9 percent 50 days post-hatching. There are two vertical migrations during first two weeks of the grey mullet larvae culture. The first sinking takes place after the second day post-hatching and is probably related to the rapid absorption of the yolk sac and the resulting change in specific gravity. The second sinking happened 8-11days post-hatching and is probably related to the full absorption of oil globule and the resulting increase in specific gravity. These migrations were found coinciding with high larval mortalities (critical points). It seems that the characteristics of larval culture tank such as shape, volume and depth, the nutritional circumstances of larvae and· the aeration procedure are important and effective factors for the mullet to pass successfully from these critical periods.}, keywords = {Grey mullet,Mugil cephalus,ARTIFICIAL PROPAGATION,LARVAE CULTURE,mortality,CRITICAL POINTS}, title_fa = {علل تلفات نوزاد و بچه ماهی های کفال خاکستری (L. Mugil cephalus) تکثیر شده در ایران}, abstract_fa = {  در این مطالعه مولدین پرورشی نه ساله کفال خاکستری (Mugil cephalus) از روش تحریکهای هورمونی بطور مصنوعی تکثیر شدند. هشت سری آزمایش تکثیر مصنوعی در طول سه ماه (آبان ماه 1385 تا اسفند ماه 1385) انجام گردید. تعدادی از مولدین از روش دو تزریقی به فاصله زمانی 24 ساعت تزریق گردیدند و برخی نیز ابتدا از روش تزریق تدریجی، روزانه به مدت 5 روز به میزان 500 واحد بین المللی به ازای هر کیلوگرم وزن بدن HCG دریافت نمودند و سپس از طریق روش دو تزریقی توسط هورمونها تحریک گردیدند. مولدین نر علاوه بر HCG هورمون 17-آلفا- متیل تستوسترون به میزان 5 تا 10 میلیگرم به ازای هر کیلوگرم وزن بدن تزریق شدند و سپس از طریق روش دو تزریقی توسط هورمونها تحریک گردیدند. در مجموع در این هشت سری آزمایشهای تحریک مصنوعی 27 عدد مولد ماده بکار گرفته شدند که 22 عدد از آنها تخمریزی نمودند (یک میلیون تا 6/2 میلیون تخم تولید نمودند). تخم هشت عدد مولد لقاح یافته که لقاح 10 تا 95 درصد و تخم گشایی 008/0 تا 9/88 درصد برآورد گردید.همچنین از این تعداد مولد، شش سری لارو از 117 عدد تا 2 میلیون تولید گردید. طی عملیات تکثیر، دمای آب20 تا 23 درجه سانتیگراد و شوری 32 در هزار ثابت نگه داشته شد.در بررسی آماری بین دو گروه دو تزریقی و چند تزریقی از لحاظ میانگین قطر تخمکهای آنان قبل از تزریق اولیه، درصد تخم گشایی و تعداد لاروهای تولیدی در سطح اعتماد 95 درصد، اختلاف معنی داری (one- way ،T-student) مشاهده گردید که حاکی از بهتر بودن وضعیت مولدین چند تزریقی از نظر راندمان تکثیر مصنوعی بود. در مورد پرورش لاروهای تولیدی دو تکرار صورت پذیرفت. تراکم نهایی کشت لاروها 20 عدد در هر لیتر، درجه حرارت آب 22 تا 24 درجه سانتیگراد و شوری32 تا 33 در هزار در نظر گرفته شد. غذادهی لاروها از روز دوم و از جلبکNannochloropsis oculata با تراکم500٫000 سلول در هر میلی لیتر و روتیفر گونه Brachionus plicatilis با تراکم 20 عدد در هر میلی لیتر و ناپلی آرتمیا با تراکم 3 تا 200 عدد در هر لیتر و همچنین غذای دستی 500، 300، 100 میکرون استفاده گردید. تعویض آب در هفته اول ده درصد حجم تانک، در هفته دوم 20 تا 30 درصد و در هفته های بعد 40 تا50 درصد بصورت روزانه انجام می گردید. در تکرار اول از ده تانک مدور پرورشی با حداکثر عمق آبگیری 80 سانتیمتر استفاده گردید که کلیه لاروها پس از 12 روز از بین رفتند، درحالیکه در سری دوم آزمایش پرورش از سه تانک 4 تنی سیاه رنگ فایبرگلاس با عمق آبگیری 100 سانتیمتر استفاده گردید که درصد بازماندگی آن پس از پنجاه و پنج روز 9/0 درصد برآورد گردید. }, keywords_fa = {کفال خاکستری,Mugil cephalus,تکثیر مصنوعی,پرورش لارو,تلفات,نقاط بحرانی}, url = {https://isfj.areeo.ac.ir/article_115349.html}, eprint = {https://isfj.areeo.ac.ir/article_115349_0e46680bd6ff9bfe77dd22af0ba0f879.pdf} } @article { author = {Golchin rad, A. and Askari hasani, M. and Naser alavi, M. and Atbati, A.}, title = {AN INVESTIGATION ON THE EFFECTS OF ANIONIC DETERGENT ON LIVER GLYCOGEN AND GLUCOSE IN COMMON CARP (CYPRINUS CARPIO)}, journal = {Iranian Scientific Fisheries Journal}, volume = {17}, number = {3}, pages = {161-164}, year = {2008}, publisher = {Agricultural Research,Education and Extension Organization}, issn = {1026-1354}, eissn = {2322-5998}, doi = {10.22092/isfj.2008.115350}, abstract = {Water pollution due to chemical substances as anionic detergents causes various disorders in aquatic ecosystems. We studied the effects of detergent on common carp using 6 treatments containing 0.5, 1,2,4, 6 and 8mg/l and one control. We used aquariums at a capacity of 150 liters and in each aquarium 8 pieces of carp 10 to 12cm long weighing 35 to 40mg each was introduced. Physical factors were measured with digital multi-meter unit CS535. Temperature and hardness of water were 23-24oC and 196mg/l, respectively. Air pump was used during the experiment for providing oxygen. Sampling was carried out to assay liver glucose and blood glucose every 24 hour during 7 days. Liver glucose concentration was determined by glucose oxidize enzyme and spectro-photometric method at 546nm length. Liver glycogen was determined after separation and hydrolysis with the same method as for glucose. Results showed that blood glucose was increased as a result of exposure to detergent, but liver glycogen was decreased when detergent concentration was higher than 2mg/l. A reverse correlation coefficient between the two factors affirmed the findings (P<0.001, r=-0.96).}, keywords = {Cyprinus carpio,ANIONIC DETERGENT,LIVER GLYCOGEN,blood glucose}, title_fa = {تاثیر مواد شوینده آنیونی بر گلیکوژن کبد و گلوکز خون ماهی کپور معمولی(Cyprinus carpio)}, abstract_fa = {  در این تحقیق اثر مواد شوینده آنیونی برگلیکوژن کبد و گلوکز خون ماهی کپور معمولی بررسی گردیده است. این امر از آن جهت مهم ارزیابی می شود که هر ساله مواد شوینده زیادی از نوع آنیونی، کاتیونی و غیره توسط انسان به پساب فاضلاب شهری و صنعتی اضافه می گردد و این فاضلابها بدون تصفیه فیزیکی و شیمیایی به آبهای آزاد، رودخانه ها و دریاچه ها وارد شده و باعث مسمومیت هزاران موجود زنده از جمله ماهیان در این آبها می شوند که در بسیاری از موارد باعث تلفات شدید می گردند. در این تحقیق، آزمایش با شش تیمار به غلظتهای 5 /0، 1، 2، 4، 6 و 8 میلیگرم در لیتر و یک شاهد، طراحی و پس از سازگاری ماهیان با شرایط آزمایشگاهی، آزمایش انجام گردید. حجم آب آکواریمها 150 لیتر و در هر آکواریم تعداد 8 ماهی کپور با اندازه 12-10 سانتیمتر و وزن 40- 35 گرم قرار گرفتند. عوامل فیزیکی بوسیله دستگاه دیجیتالی مولتی متر Consort CS535 اندازه گیری شدند که دمای آب 24- 23 درجه سانتیگراد، سختی آب 196 میلیگرم در لیتر بود و در طول آزمایش آکواریمها بوسیله پمپ هوا هوادهی گردیدند. پس از 24 ساعت، اولین نمونه برداری جهت بررسی میزان گلیکوژن کبد و گلوکز خون انجام شد و نمونه برداریهای بعدی پس از 48 ساعت، 72 ساعت، 5 و 7 روز صورت گرفت. جهت اندازه گیری غلظت گلوکز، از روش آنزیمی گلوکز اکسیداز استفاده شد و به کمک دستگاه اسپکتروفتومتر با طول موج 546 نانومتر تعیین غلظت گردید. نتایج حاصل از این تحقیق نشان داد که غلظت گلیکوژن کبد و گلوکز پلاسمای خون ماهی کپور معمولی از غلظت 2 میلیگرم در لیتر به بالا (غلظت های 4، 6 و 8 میلیگرم در لیتر) در حضور شوینده آنیونی دچار تغییراتی می گردد. میزان گلیکوژن کبد در ماهی مورد آزمایش از نمونه شاهد بطور قابل توجهی کاسته می گردد. در صورتیکه در غلظت های 5/0 و 1 میلیگرم در لیتر تغییراتی در نمونه ها مشاهده نگردید. برخلاف گلیگوژن، گلوکز خون ماهی افزایش نشان داد. }, keywords_fa = {کپور معمولی,شوینده آنیونی,گلیکوژن کبد,گلوکز خون}, url = {https://isfj.areeo.ac.ir/article_115350.html}, eprint = {https://isfj.areeo.ac.ir/article_115350_73fae86e09915e14020b2b23ddd14514.pdf} } @article { author = {Kor, D. and Fatemi, M. and Keymaram, F.}, title = {THE ABUNDANCE AND SPECIES COMPOSITION OF STURGEON IN THE NORTHERN CASPIAN SEA}, journal = {Iranian Scientific Fisheries Journal}, volume = {17}, number = {3}, pages = {165-170}, year = {2008}, publisher = {Agricultural Research,Education and Extension Organization}, issn = {1026-1354}, eissn = {2322-5998}, doi = {10.22092/isfj.2008.115351}, abstract = {This study was carried out in the northern Caspian Sea on Gidrobiolog vessel in summer 2006 to assess the abundance and species composition of sturgeons. We used bottom trawl (9m) and gillnets with mesh size 60, 110, 250 and 29Omm. Totally 104 sturgeons were caught which included ten Acipenser guldenstadtii (69.9%), two Acipenser persicus (15.4%) and one Acipenser stellatus (7.7%) in the trawl samples. The species caught by gillnet were 34 Acipenser guldenstadtii (37.4%),53 Acipenser persicus (58.2%) and four Huso huso (4.4%). The average total length and weight of Acipenser guldenstadtii caught by trawl were 65.8±5.14cm and 1248.5±495.75g respectively and for those caught in gillnet were 83.14±2.99cm, 3101±443.66g. The average total length and weight of Acipenser persicus caught by gillnet were 75±3.60cm and 1806.79±158.05g.}, keywords = {Abundance,Sturgeon fish,NORTHERN CASPIAN SEA,Iran}, title_fa = {فراوانی و ترکیب گونه ای ماهیان خاویاری در آبهای خزر شمالی (سال 1384)}, abstract_fa = {  این تحقیق از تاریخ 16/4/84 تا 4/5/84 در خزر شمالی (آبهای روسیه) با استفاده از تور ترال و دام گوشگیر انجام گرفت. ترال کشی در 36 ایستگاه در اعماق 4 الی20 متری با استفاده از ترال کف با طول طناب فوقانی 9 متری(Bottom trawl) با اندازه چشمه در قسمت دهانه و جلو 35 میلیمتر و ساک 25 میلیمتری بوسیله شناور تحقیقاتی Gidrobiolog با قدرت 225 قوه اسب در طول روز انجام شد. در 5 ایستگاه از ساعت 18غروب لغایت 6 صبح روز بعد اقدام به دامگذاری شد در هر ایستگاه تعداد 4 رشته دام با اندازه چشمه 60،110،250 و290 میلیمتر مستقر گردید. . ترکیب گونه ای و فراوانی ماهیان خاویاری در صید ترال و دام گوشگیر تعیین شد. سپس میانگین طول، وزن ماهی و انحراف معیار (X±SE) محاسبه گردید. فراوانی نسبی یا صید در واحد تلاش (CPUE) محاسبه شد. واحد تلاش عبارت از تلاش یکسری دام 4تایی در 12 ساعت استقرار در دریا و هر ترال کشی است و صید در واحد تلاش عبارت است از تعداد ماهیان خاویاری صید شده در هر واحد تلاش محاسبه شد. میزان صید در واحد تلاش برای ترال 9 متری 36/0 عدد ماهی در هر ترال بود و این میزان برای گونه تاسماهی روسی 27/0، تاسماهی ایرانی 06/0 و ازون برون 03/0 عدد ماهی خاویاری در هر ترال بود. میزان صید در واحد تلاش برای دام گوشگیر 2/18 عدد ماهی در هر تلاش صید بود و این میزان برای گونه تاسماهی وسی 8/6، تاسماهی ایرانی 6/10 و فیلماهی 8/0 عدد ماهی در هر تلاش صید بود. نتایج حاصل از بررسی فراوانی طول کل ماهی تاسماهی روسی صید شده بوسیله دام گوشگیر نشان می دهد که بیشترین فراوانی تاسماهی روسی صید شده در گروه طولی 75-71 سانتیمتر به میزان 6/20 درصد صید شده بوده است (نمودار 5).میزان ماهیان تاسماهی ایرانی صید شده بوسیله دام در گروههای طولی 90-66 سانتیمتر، 8/69 درصد بود و بیشترین آنان در گروههای طولی 70-66، 75- 71 و 80-76 سانتیمتر بودند که هر کدام 1/15 درصد ماهیان صید می باشند. }, keywords_fa = {فراوانی,ماهیان خاویاری,خزر شمالی}, url = {https://isfj.areeo.ac.ir/article_115351.html}, eprint = {https://isfj.areeo.ac.ir/article_115351_d30abe7c29c4fcb6b2c9d5973854020b.pdf} }