@article { author = {Karami, E. and Alishahi, M. and Ghorbanpour, M. and Tabandeh, M.R. and Mohammadian, T.}, title = {Serum antibody response of rainbow trout, Oncorhynchus mykiss to two species of pathogenic bacteria; Streptococcus iniae and Lactococcus garviae}, journal = {Iranian Scientific Fisheries Journal}, volume = {28}, number = {1}, pages = {1-8}, year = {2019}, publisher = {Agricultural Research,Education and Extension Organization}, issn = {1026-1354}, eissn = {2322-5998}, doi = {10.22092/isfj.2019.118605}, abstract = {One of the most important bacterial diseases in aquaculture is Streptococosis/loctococosis. Meanwhile this disease has been known as a zoonosis disease, and then fish vaccination against this disease is important. In this study the specific immunological responses of rainbow trout (Oncorhynchus mykiss) to vaccination with bivalent lactococcal/streptococcal vaccine were investigated. Two hundred and fourty rainbow trout fingerlings (30±1.7g) were randomly divided into two equal groups in triplicates. Fish in vaccinated treatment intraperitonealy injected with 100 microliter vaccine on the first day and booster vaccine were directed by immersion route on day 30th of study. The control group was injected with sterile PBS, identical to vaccinated group. Blood samples were collected from vaccinated and non-vaccinated groups at days 0, 14. 30, 45 and 60 of study and antibody titer were subsequently performed. Sixty days after initial immunization all groups were challenged by lethal dose ofStreptococcus iniaeandLactococcusgarviae, mortality rate was calculated and compared between the groups. Survival rates of vaccinated fish after challenge with S. iniae and L. garviae were 62±7.22% and 68±.8.67% respectively. The results demonstrated that specific plasma IgM antibody titer induced by commercial vaccine were significantly higher compared to the level in the control group (p<0.05). Our results demonstrated that not only these bivalent vaccines can effectively protect rainbow trout against L. garvieae and S. iniae, but also can increase antibody titer in rainbow trout, then it could offer an appropriate strategy to prevent these infections in rainbow trout farms in Iran.}, keywords = {Antibody response,Rainbow trout,Streptococosis/loctococosis vaccine}, title_fa = {بررسی پاسخ پادتن سرمی قزل آلای رنگین کمان (Oncorhynchus mykiss) به واکسن دوگانه استرپتوکوکوزیس/ لاکتوکوکوزیس}, abstract_fa = {در این پژوهش پاسخ ایمنی اختصاصی ماهی قزل آلای رنگین کمان بعد از تجویز واکسن دوگانه استرپتوکوکوزیس/ لاکتوکوکوزیس با اندازه گیری عیار پادتن ضد این دو باکتری به روش الایزا ارزیابی گردید. بدین منظور تعداد 240 قطعه ماهی قزل‌آلا با وزن 7/1±30 گرم به دو گروه، هر گروه در سه تکرار تقسیم شدند. ماهیان در تیمار واکسینه ابتدا با واکسن دوگانه استرپتوکوکوزیس/ لاکتوکوکوزیس (در برابر استرپتوکوکوس اینیه و لاکتوکوکوس گارویه) به ‌روش داخل صفاقی ایمن شدند و 30 روز بعد واکسن یادآور به ‌روش غوطه‌وری با همان واکسن انجام شد. گروه شاهد کاملاً مشابه تیمار واکسینه با سرم فیزیولوژی تیمار شد. در روزهای 0، 15، 30، 45 و 60  بعد از واکسیناسیون اولیه، نمونه‌ سرمی از ماهیان تهیه و تیتر پادتن ضد استرپتوکوکوس اینیه و لاکتوکوکوس گارویه به روش الایزا و با استفاده از پادتن پلی کلونال Rabbit anti- trout بررسی و بین تیمارها مقایسه گردید. 60 روز بعد از واکسیناسیون اولیه ماهیان هر تیمار با حادترین سویه در دسترس باکتری لاکتوکوکوس گارویه و استرپتوکوکوس اینیه چالش داده شدند و نتایج به مدت دو هفته ثبت و درصد بقاء نسبی (RPS) بین تیمارها مقایسه گردید. میزان بقاء نسبی در تیمار واکسینه چالش شده با استرپتوکوکوس اینیه و لاکتوکوکوس گارویه بترتیب برابر 22/7±05/62 و 67/8±98/68درصدبود که نسبت به تیمار کنترل افزایش معنی‌داری داشت.  عیار پادتن دو هفته بعد از واکسیناسیون قابل اندازه‌گیری بود و 45 روز بعد از واکسیناسون به حداکثر رسید. هر چند در روز 60 سطح پادتن کاهش یافت، اما همچنان  نسبت به گروه کنترل  به طور معنی داری بالاتر بود (05/0>p). لذا، نتیجه‌گیری می شود که از واکسن دوگانه حاوی این دو باکتری علاوه بر کارایی قابل قبول، قادر به افزایش عیار پادتن سرمی در ماهی می‌باشد. لذا، می‌توان روش واکسیناسیون پیشنهادی این تحقیق علیه بیماری استرپتوکوکوزیس/ لاکتوکوکوزیس را در کشور، موثر و قابل اجرا دانست.}, keywords_fa = {پاسخ پادتن,قزل آلای رنگین کمان,واکسن دوگانه استرپتوکوکوزیس/لاکتوکوکوزیس}, url = {https://isfj.areeo.ac.ir/article_118605.html}, eprint = {https://isfj.areeo.ac.ir/article_118605_d0fe4f42e6cea09901b703cb14ffd1e9.pdf} } @article { author = {Mousavi Nadushan, R. and Hellat, R.}, title = {Production of iron-chelating proteinous hydrolysate from freshwater prawn, Macrobrachium nipponense}, journal = {Iranian Scientific Fisheries Journal}, volume = {28}, number = {1}, pages = {9-18}, year = {2019}, publisher = {Agricultural Research,Education and Extension Organization}, issn = {1026-1354}, eissn = {2322-5998}, doi = {10.22092/isfj.2019.118537}, abstract = {In this study, freshlyharvestedprawn, Macrobrachium nipponensewere hydrolyzed with pepsin to develop a food ingredient and iron supplement. The degree of hydrolysis, protein/peptide concentration and iron-chelating capacity were verified by TCA soluble assay, direct UV spectrophotometric method and orthophenanthroline-based colorimetric assay, respectively. The result of TCA soluble assay revealed a high rate of hydrolysis for the first 6 h, reached the steady-state phase after 8 hours. The highest iron-binding capacity of the hydrolysate (49.7 μg/mg of peptide/protein) was obtained at a degree of hydrolysis of 36.5%. The partial lysate generated by pepsin had high levels ofglycine, proline, arginine, alanine, and valine. It seems that in peptic M. nipponense hydrolysate, peptide bonds of Gly, Pro, and Ala residues as well as amino or imino group from Arg side chain support additional affinity for iron. Consequently, hydrolysis and enrichment would be a proper strategy for appropriate gain from this abundant prawn, into a high functional product.}, keywords = {protein,Pepsin,Macrobrachium nipponense,Hydrolysis,Iron-chelating}, title_fa = {تولید کمپلکس پروتئینی هیدرولیز و غنی شده با آهن از میگوی آب شیرین ( Macrobrachium nipponense)}, abstract_fa = {در این تحقیق میگوی Macrobrachium nipponense  صید شده، بصورت تازه   هموؤن همگن و توسط آنزیم پپسین هیدرولیز گردید، ؛ تا در نهایت یک فرآورده فراسودمند و مکمل آهن تولید شود. طی مراحل تحقیق، درجه هیدرولیز بر اساس آزمون محلول  TCA، میزان پیشرفت پروتئولیز از طریق تعیین مقدار (غلظت) پروتئین به روش UV-اسپکتروفوتومتری و پتانسیل جذب آهن از طریق آزمون رنگی سنجی مبتنی بر معرف اورتوفنانترولین تعیین گردید. نتیجه آزمایش بر اساس آنالیز  TCA، نشان داد طی 6 ساعت درجه هیدرولیز افزایش یافت و پس از 8 ساعت میزان هیدرولیز به حالت پایدار و فاز ثالت رسید. بالاترین ظرفیت جذب آهن (7/49 میکروگرم در میلیگرم پپتید / پروتئین) برای میگوی با درجه هیدرولیز 5/36 درصد بدست آمد. طی هیدرولیز نسبی انجام شده توسط پپسین،  میزان آمینو اسیدهای تولید شده ، نشان دهنده سطوح بالای گلیسین، پرولین، آرژینین، آلانین ، آرژنین و والین بود. به نظر می رسد که در هیدرولیز میگوی  Macrobrachium M. nipponense، پیوندهای پپتیدی گلیسین، پرولین، آلانین و همچنین گروه آمینو یا ایمینو از زنجیره جانبی آرژینین  باعث افزایش جذب آهن می شوند. این میگو به فراوانی در بسیاری از منابع آبی کشور وجود دارد ودر نتیجه، هیدرولیز آنریمی آنزیمی و غنی سازی، یک روش و استراتژی مناسب  در جهت بهره برداری  اقتصادی از این میگو که به فراوانی در بسیاری از منابع آبی کشور وجود دارد؛ و در جهت آن و تولید یک محصول فراسودمند بشمار می رود.}, keywords_fa = {پروتئین,پپسین,Macrobrachium nipponense,هیدرولیز,کمپلکس آهن}, url = {https://isfj.areeo.ac.ir/article_118537.html}, eprint = {https://isfj.areeo.ac.ir/article_118537_eb789c31d2fd7edbded3134a352efe9e.pdf} } @article { author = {Badfar, N. and Jafarpor, S.A.}, title = {The Integrated Effects of Hydrogen Peroxide (H2O2), washing cycles and water to mince ratios on the color and surimi quality of the Silver carp (Hypophthalmichthys molitrix) mince}, journal = {Iranian Scientific Fisheries Journal}, volume = {28}, number = {1}, pages = {19-29}, year = {2019}, publisher = {Agricultural Research,Education and Extension Organization}, issn = {1026-1354}, eissn = {2322-5998}, doi = {10.22092/isfj.2019.118527}, abstract = {One of the problems associated with surimi, which is made from fresh water fish, is its low whiteness value compared to the marine fish species, mainly due to the redness of its muscles. In this study, hydrogen peroxide at concentrations of 1, 2 and 3% along with other variables such as water to mince ratios of 1:2, 1:3 during 1, 2 and 3 washing cycles was applied in order to improve the color quality of surimi obtained from Silver carp mince. According to the color test and the amount of utilized water for washing, in the one and two washing cycles, except for treatment 4 (1% H2O2 concentration, mince: water ratio of 1: 2, 1 washing) and treatments 10 (1% H2O2, mince: water ratio of 1: 2, twice washing) which resulted lower whiteness, the other treatments can be considered as an effective treatment to improve the color of surimi. According to the results, treatments 4 and treatment 10 with a numerical value of whiteness index 68.20 and 68.37, respectively, were significantly different compared to other treatments within their groups (P<0.05). In terms of 3 washing cycles process, no significant difference was observed among the numerical values of the white index of the treatments (P>0.05) as it was recorded from 62.56 to 65.25. Finally, it was found that increasing the concentration of hydrogen peroxide along with the washing cycles could significantly improve the color of waste water obtained from different washing cycles as well as the whiteness of the resulting surimi.}, keywords = {Surimi,color,hydrogen peroxide,water to mince ratio,washing cycles}, title_fa = {تأثیر کاربرد توأم پراکسید‌ هیدروژن (H2O2)، دفعات شستشو و نسبت آب به گوشت بر کیفیت رنگ آب و سوریمی حاصل از گوشت چرخ‌شده ماهی کپور نقره‌ای (Hypophthalmichthys molitrix)}, abstract_fa = {یکی از مشکلات مرتبط با سوریمی تهیه­شده از ماهیان آب‌های شیرین در مقایسه با گونه‌های ماهیان دریایی پایین بودن مقدار عددی سفیدی رنگ آن می باشد که عمدتأ به دلیل قرمزتر بودن رنگ عضلات آن‌ها نسبت به سایر ماهیان می‌باشد. در این پژوهش از پراکسید هیدروژن با غلظت‌های 1، 2 و 3 درصد در نسبت‌های آب به گوشت 1:2 و 1:3 و انجام عمل شستشوی گوشت چرخ­شده به تعداد 1، 2 و 3 بار در جهت بهبود کیفیت رنگ سوریمی حاصل از گوشت ماهی کپور نقره ای استفاده گردید. براساس آزمون رنگ و میزان آب مورد استفاده جهت شستشو در فرآیند یک بار و دو بار شستشو، به جز تیمار 4  (غلظت 1% H2O2، نسبت 1:2 یک بار شستشو) و تیمار10 (غلظت 1% H2O2، نسبت 1:2، دو بار شستشو) که نسبت به بقیه تیمارها سوریمی با سفیدی کمتری تولید نمود می­توان سایر تیمارهای مربوطه را به عنوان تیمار موثر از نظر بهبود رنگ سوریمی در نظر گرفت. براساس نتایج تیمار 4 با میزان عددی شاخص سفیدی 20/68 با سایر تیمارهای یک بار شستشو دارای اختلاف معنی­دار بود (05/0>p). تیمار 10 با مقدار عددی شاخص سفیدی 37/68 با سایر تیمارهای دو بار شستشو فاقد اختلاف معنی­دار بود(05/0p). جایگزینی پودر ماهی با سیلاژ ماهی تخمیری (0، 25، 50، 75 و 100%) تفاوت معنی­داری را در فاکتورهای رشد و قابلیت هضم ظاهری پروتئین ماهی قزل­آلای رنگین­کمان نشان داد (05/0>p). ماهیان تغذیه شده با 25 درصد سیلاژ تخمیری در غذا  بهترین فاکتور رشد و قابلیت هضم ظاهری پروتئین را نشان داد (05/0>p). نتایج مطالعه حاضر نشان داد که آرد ماهی تولیدی به روش تخمیر می­تواند به عنوان جایگزین مناسب غذای ماهی قزل آلای رنگین کمان استفاده گردد.  }, keywords_fa = {سیلاژ تخمیری,قزل آلای رنگین کمان,خصوصیت کیفی,فاکتور رشد,قابلیت هضم ظاهری پروتئین}, url = {https://isfj.areeo.ac.ir/article_118889.html}, eprint = {https://isfj.areeo.ac.ir/article_118889_3ae240700e0b44205d10fa18fc440dcd.pdf} } @article { author = {Mahmoudikia, Z. and Imani, A. and Sarvi Moghanlou, K. and Razi, M.}, title = {Simultaneous effect of stocking density, dietary aflatoxin B1 and medicinal plant multi-blend on digestive physiology of rainbow trout (Oncorhynchus mykiss)}, journal = {Iranian Scientific Fisheries Journal}, volume = {28}, number = {1}, pages = {107-117}, year = {2019}, publisher = {Agricultural Research,Education and Extension Organization}, issn = {1026-1354}, eissn = {2322-5998}, doi = {10.22092/isfj.2019.118888}, abstract = {The effect of stocking density and dietary aflatoxin B1 along with including rosemary and thyme powders on digestive enzymes activity of rainbow trout was evaluated. 600 fish with an average weight of 90±3 were randomly allotted into six experimental groups consisted of (1) stocking at 15 kg.m-3- feeding diet devoid of aflatoxin, (2) stocking at 45 kg.m-3-feeding diet devoid of aflatoxin, (3) stocking at 15 kg.m-3-feeding diet containing 50 ppb aflatoxin, (4) stocking at 45 kg.m-3-feeding diet containing 50 ppb aflatoxin, (5) stocking at 15 kg.m-3-feeding diet containing 4% rosemary and thyme powder and 50 ppb aflatoxin and (6) stocking at 45 kg.m-3-feeding diet containing 4% rosemary and thyme powder and 50 ppb aflatoxin. Activity of alkaline protease, lipase and amylase was only affected by fish stocking density to the extent that those fish were reared in higher density showed increased digestive enzymes activity (p<0.05). Interactive effect of two studied factors (stocking density and dietary supplementation of medicinal plants) significantly affected activity of amylase and alkaline protease. However, lipase was only affected by dietary supplementation of medicinal plants. The highest amylase and alkaline protease activity were recorded in those fish received diet devoid on medicinal plants and stocked at 45 kg.m-3 (p<0.05). Those fish received diet containing medicinal plant powder significantly had lower activity (p<0.05). Proximal intestine histological examinations revealed that those fish stocked at higher density and received aflatoxin contaminated diet had villi detachments. Nevertheless, dietary inclusion of herbal blend consisted of rosemary and thyme powder could retrieve such tissue abnormality. It seemed that intestine could resist tension from higher stocking density or dietary aflatoxin contamination; however, their combination was not endurable for fish. Meanwhile, further complementary researches such as assaying antioxidant enzymes activity are warranted to precisely elucidate the underlying mechanism behind such alterations.}, keywords = {Histology,Proximal intestine,rosemary,Thyme,Rainbow trout}, title_fa = {تاثیر همزمان تراکم پرورش، سم آفلاتوکسین B1 و مخلوط پودر گیاهان دارویی بر فیزیولوژی گوارش ماهی قزل-آلای رنگین‌کمان (Onchorhynchus mykiss)}, abstract_fa = {در این پژوهش اثر تراکم­های مختلف نگهداری و سم آفلاتوکسین B1 به همراه ترکیب پودر آویشن شیرازی و رزماری بر فیزیولوژی گوارش ماهی قزل­آلای رنگین­کمان بررسی شد. بدین منظور 600 قطعه ماهی با میانگین وزنی 3±90 گرم، در 6 تیمار شامل (1) تراکم پرورش kg.m-3 15- تغذیه با جیره غذایی فاقد سم آفلاتوکسین، (2) تراکم پرورش kg.m-3 45- تغذیه با جیره غذایی فاقد سم آفلاتوکسین، (3) تراکم پرورش kg.m-3 15- تغذیه با جیره غذایی حاوی ppb 50 سم آفلاتوکسین، (4) تراکم پرورش kg.m-3 45- تغذیه با جیره غذایی حاوی ppb 50 سم آفلاتوکسین، (5) تراکم پرورش kg.m-3 15- تغذیه با جیره غذایی حاوی 4% پودر گیاهان آویشن و رزماری و ppb 50 سم آفلاتوکسین و (6) تراکم پرورش kg.m-3 45- تغذیه با جیره غذایی حاوی 4% پودر گیاهان آویشن و  ppb 50 سم آفلاتوکسین، تقسیم شدند. فعالیت آلکالین پروتئاز، لیپاز و آمیلاز تحت تاثیر تراکم پرورش بطور معنی­داری افزایش یافت (05/0>p). همچنین، بیشترین میزان فعالیت آنزیم آمیلاز و آلکالین پروتئاز متعلق به گروه تغذیه شده با جیره غذایی فاقد پودر گیاهان دارویی پرورش یافته در تراکم Kg/m3 45 بود (05/0>p). میزان فعالیت آنزیم لیپاز ماهیان تغذیه شده با جیره غذایی حاوی پودر گیاهان دارویی بطور معنی­داری کمتر از ماهیان گروه مقابل بود (05/0>p). بررسی­های بافت شناسی نشان داد که پرزهای روده ماهیان پرورشی در تراکم بالا (کیلوگرم ماهی بر مترمکعب) و تغذیه شده با جیره غذایی دارای ppb 50 آفلاتوکسین دچار تخریب شد. اما افزودن ترکیب پودر آویشن و رزماری مانع بروز این عارضه شد. بنظر می­رسد بافت روده توانایی تحمل شرایط تنشی ازدحام بالا را دارد، اما اگر این ازدحام با آلودگی جیره غذایی با آفلاتوکسین همراه گردد، برای ماهی قابل تحمل نیست. البته، بررسی­های تکمیلی نظیر سنجش فعالیت آنزیم­های آنتی­اکسیدانی بافت روده برای درک بهتر سازوکار این تغییرات توصیه می­شود.}, keywords_fa = {بافت شناسی,بخش پیشین روده,رزماری,آویشن,قزل‌آلای رنگین‌کمان}, url = {https://isfj.areeo.ac.ir/article_118888.html}, eprint = {https://isfj.areeo.ac.ir/article_118888_3300593d816ed2062a8d2f434d284f04.pdf} } @article { author = {Sadeghi, F. and Yosezadi, M. and Mashjoor, S.}, title = {Toxicity effect of three kinds of colliodal silver nanoparticles on barnacle larvae Amphibalanus amphitrite}, journal = {Iranian Scientific Fisheries Journal}, volume = {28}, number = {1}, pages = {119-129}, year = {2019}, publisher = {Agricultural Research,Education and Extension Organization}, issn = {1026-1354}, eissn = {2322-5998}, doi = {10.22092/isfj.2019.118887}, abstract = {In this study, the toxicity of colloidal silver nanoparticles produced from three companies (US NANO, Pioneers, Nanonasb Pars) in the larvae of barnacles Amphibalanus amphitrite was evaluated using standard OECD. These crustaceans are important economically and ecologically. In this research, the LC50 within 24 hours for nauplius stages II, III, IV, V and VI examined against toxicity of the three types of silver colloidal nanoparticles. The results suggested that the calculated LC50 of silver nanoparticles from US NANO company for naupli II, III, IV, V and, VI, were 0.077, 0.046, 0.071, 0.006 and,0.009 mg/ml, respectively, and the LC50 of silver nanoparticles from Pioneers company for naupli II, III, IV, V and VI were 0.122,0.5, 0.402, 0.013 and, 0.023 mg/ml, respectively. The evaluated LC50 of silver nanoparticles from Nanonasb Pars for naupli, II, III, IV, V and VI were 0.259, 0.037, 0.018, 0.019 and, 0.017 mg/ml, respectively. This result indicated that silver nanoparticles of US NANO companys have been the most toxic on all larval barnacle stages and should be reviewed in correlation with the environment management products of silver nanoparticles.}, keywords = {Silver nanoparticles,Barnacles nauplius,LC50}, title_fa = {مقایسه سمیت سه نوع محصول تجاری از نانو ذرات نقره کلوییدی در لارو بارناکل Amphibalanus amphitrite}, abstract_fa = {در این پژوهش تاثیر سمیت سه نمونه محصول تجاری از نانو ذرات نقره کلوییدی تولید شده توسط شرکت‌های US NANO، Pioneers، نانو نصب پارس، بر لارو بارناکل Amphibalanus amphitrite با استفاده از استاندارد OECD ارزیابی گردید. این سخت‌پوستان از نظر اقتصادی و نیز اکولوژیک حائز اهمیت می‌باشند. در این تحقیق میزان LC50 در طی 24 ساعت برای مراحل ناپلیوسیII ، III، IV،V ، VI این بارناکل نسبت به سمیت سه نمونه نانو ذرات نقره کلوییدی مورد بررسی قرار گرفت. نتایج حاصل حاکی از آن است که میزان LC50 نانوذره نقره شرکت US NANO برای ناپلیوس‌های II، III، IV،V ، VI به ترتیب، 077/0، 046/0، 071/0، 006/0، 009/0 میکروگرم در میلی‌لیتر و میزان LC50 نانوذره نقره Pioneers برای ناپلیوس های II،  III، IV، V، VI به ترتیب، 122/0، 5/0، 402/0، 013/0، 023/0 میکروگرم در میلی‌لیتر بود. میزان LC50 نانوذره نقره نانو نصب پارس نیز برای ناپلیوس‌های II،III ، IV، V، VI به ترتیب، 259/0، 037/0، 018/0، 019/0، 017/0 میکروگرم در میلی‌لیتر ارزیابی شد. این نتایج نشان می‌دهد که نانوذره نقره تولیدی شرکت US NANO، دارای بیشترین سمیت بر روی تمام مراحل لاروی بارناکل‌ها بوده است و می‌بایست در ارتباط با مدیریت زیست محیطی محصولات تولیدی نانوذرات نقره بازنگری‌های بیشتری اعمال گردد.}, keywords_fa = {نانو ذرات نقره,ناپلیوس بارناکل,LC50}, url = {https://isfj.areeo.ac.ir/article_118887.html}, eprint = {https://isfj.areeo.ac.ir/article_118887_1a7df776deeb5e8f42bbdd59b27df052.pdf} } @article { author = {Pagheh, E. and Ghafleh marammazi, J. and Agh, N. and Noori, F. and Sepahdari, A. and Torfi Mozanzadeh, M.}, title = {Effects of dietary soybean lecithin on growth performance, feed utilization and hematological parameters of juvenile sobaity seabream (Sparidentex hasta)}, journal = {Iranian Scientific Fisheries Journal}, volume = {28}, number = {1}, pages = {131-143}, year = {2019}, publisher = {Agricultural Research,Education and Extension Organization}, issn = {1026-1354}, eissn = {2322-5998}, doi = {10.22092/isfj.2019.118886}, abstract = {The current study aimed to evaluate effects of four levels (0, 2, 4 and 6 % of diet) of soybean lecithin in the isoproteic and isoenergitic (50% protein and 18.5 kj/g) diets on growth performance, feed utilization and hematological parameters of juvenile sobaity seabream (Sparidentex hasta) with initial weight of 37.9±0.16 g. At the end of 56 days of feeding trial, results showed that growth performance increased with increasing dietary lecithin from 0 to 6%; however, growth decreased with increasing dietary lecithin from 6 to 9%. Fish fed the 6% lecithin diet had the highest final weight (86.19±2.99 g), weight gain (48.41±3.6 g) and specific growth rate (1.47±0.07) (p<0.05). Survival rate, feed conversion and protein efficiency ratios as well as hematological parameters were not changed in different groups (p>0.05). The results of this research showed that, inclusion of 6% of soybean lecithin in diet for sobaity seabream juvenile is optimum for improving growth performance parameters in this species.}, keywords = {Soybean lecithin,Sobaity seabream,Growth performance,Hematological parameters}, title_fa = {تاثیر لسیتین سویای جیره بر شاخص‌های رشد، بازماندگی، تغذیه ای و فاکتورهای خونی صبیتی جوان (Sparidentex hasta)}, abstract_fa = {مطالعه حاضر با هدف بررسی اثرات چهار سطح لسیتین سویا (0، 3، 6 و 9 درصد جیره) در جیره غذایی با سطوح پروتئین و انرژی یکسان (50 درصد پروتئین و kj/g 5/18 انرژی) بر شاخص‌های رشد، تغذیه‌ای و خونی بچه ماهیان صبیتی (Sparidentex hasta) با وزن اولیه 16/0±90/37 گرم انجام گرفت. پس از پایان دوره 56 روزه پرورش، نتایج نشان داد با افزایش مقدار لسیتین از صفر تا 6 درصد شاخص‌های رشد افزایش یافته بود، ولی با افزایش سطح لستین جیره غذایی از 6 به 9 درصد از مقادیر شاخص‌های رشد کاهش یافت. بیشترین مقادیر در شاخص‌های میانگین وزن نهایی (99/2±19/86 گرم)، میانگین افزایش وزن (06/3±41/48 گرم و ضریب رشد ویژه (SGR) (07/0±47/1) در تیمار جیره غذایی 6 درصد لسیتین بدست آمد؛ که این مقادیر با مقادیر بدست آمده در جیره شاهد اختلاف معنی‌دار داشت (05/0>p). شاخص‌های بازماندگی، ضریب تبدیل غذایی و ضریب بازده و فاکتورهای خونی مورد مطالعه در تیمارهای مختلف تغییر معنی داری نداشتند (05/0p). بالاترین میزان فعالیت جایگزین کمپلمان در تیمار حاوی ترکیب %5/1 عصاره کاسنی و %5/1 عصاره علف­چای مشاهده شد. افزودن مجزا و ترکیبی عصاره­های هر دو گیاه کاسنی و علف چای به جیره غذایی نیز منجر به افزایش فعالیت آنزیم­های SOD و GPX نسبت به جیره شاهد گردید (05/0>p). بیشترین و کمترین فعالیت آنزیم کاتالاز نیز به ترتیب در گروه شاهد و  تیمار %3 علف چای مشاهده شد (05/0>p). نتیجه آن­که، افزودن %3 عصاره گیاه کاسنی به جیره غذایی باعث بهبود شاخص­های ایمنی و %3 علف چای منجر بر افزایش سطح فعالیت آنزیم­های آنتی اکسیدانی ماهی قزل آلای رنگین کمان  شد.  }, keywords_fa = {کاسنی,علف چای,ایمنی,آنزیم‌های آنتی اکسیدانی,قزل آلای رنگین کمان}, url = {https://isfj.areeo.ac.ir/article_119048.html}, eprint = {https://isfj.areeo.ac.ir/article_119048_8c2e1b4cb16397f39e0c44c92d5190c1.pdf} } @article { author = {Vazirzadeh, A. and Moghadaszadeh, H.}, title = {Capability of Chlorella vulgaris to remove nitrate and phosphate at different concentrations and condition: studied by response surface methodology}, journal = {Iranian Scientific Fisheries Journal}, volume = {28}, number = {1}, pages = {177-187}, year = {2019}, publisher = {Agricultural Research,Education and Extension Organization}, issn = {1026-1354}, eissn = {2322-5998}, doi = {10.22092/isfj.2019.118936}, abstract = {In order to study the capability of microalgea Chlorella vulgaris in removal of nitrate and phosphate from water, the effects of initial concentration of nitrate and phosphate and photoperiod were investigated in 20 experiments proposed by response surface methodology. The most effective factors in nitrate removal include initial nitrate concentration, photoperiod and interaction of phosphate-photoperiod. Highest capability of nitrate removal (49.42%) achieved at the initial nitrate concentration of 1500 mg/l, initial phosphate concentration of 40 mg/l and under 16h of photoperiod. Initial concentration of phosphate, photoperiod and interaction of nitrate-phosphate and phosphate-photoperiod were the main factors affecting phosphate capability of algea.  Highest capability of nitrate removal (41.61%) achieved at the initial nitrate concentration of 2250 mg/l, initial phosphate concentration of 60 mg/l and under 24h of photoperiod.}, keywords = {Nitrate removal,phosphate removal,photoperiod,Chlorella vulgaris,response surface methodology}, title_fa = {بررسی قابلیت ریزجلبک Chlorella vulgaris برای حذف نیترات و فسفات درغلظت و شرایط محیطی متفاوت با استفاده از رویه سطح پاسخ}, abstract_fa = {به منظور بررسی کارایی ریزجلبک Chlorella vulgaris  در حذف نیترات و فسفات آب، با استفاده از رویه سطح پاسخ، تعداد 20 آزمایش طراحی شد و اثرات غلظت نیترات و فسفات اولیه و دوره نوری و برهمکنش آنها بررسی شد. مهمترین عوامل موثر بر کارایی حذف نیترات شامل غلظت نیترات، دوره نوری و برهمکنش دوره نوری- فسفات بود. بیشینه­ی کارایی حذف نیترات (42/49  درصد) در شرایطی به دست آمد که غلظت اولیه­ی نیترات (1500 میلی­گرم بر لیتر)، غلظت اولیه­ی فسفات (40 میلی­گرم بر لیتر) و دوره­ی نوری (16ساعت) بودند.  غلظت فسفات، طول دوره نوری و برهمکنش غلظت فسفات- نیترات و فسفات- دوره نوری مهمترین فاکتورهای تاثیر گذار بر کارایی حذف فسفات بودند. بیشینه­ی کارایی حذف فسفات (61/41 درصد) در شرایطی به دست آمد که غلظت اولیه­ی نیترات (2250 میلی­گرم بر لیتر)، غلظت اولیه­ی فسفات (60 میلی­گرم بر لیتر) و دوره­ی نوری (24 ساعت) بودند.}, keywords_fa = {حذف نیترات,حذف فسفات,دوره نوری,C. vulgaris,رویه سطح پاسخ}, url = {https://isfj.areeo.ac.ir/article_118936.html}, eprint = {https://isfj.areeo.ac.ir/article_118936_41bd51b88b050c8d2ab456fda8a39118.pdf} } @article { author = {Sharafi, F. and Hosseini, S.M. and Naseri, M. and Moosavi, S.M.}, title = {Effect of thyme (Zataria multiflora) bioactive compounds on oil quality extracted from rainbow trout (Oncorhynchus mykiss) wastes during storage}, journal = {Iranian Scientific Fisheries Journal}, volume = {28}, number = {1}, pages = {189-200}, year = {2019}, publisher = {Agricultural Research,Education and Extension Organization}, issn = {1026-1354}, eissn = {2322-5998}, doi = {10.22092/isfj.2019.118959}, abstract = {The quality of the oil extracted from rainbow trout (Oncorhynchus mykiss) wastes was evaluated using bioactive compounds of the plant thyme (Zataria multiflora). Three treatments were  in this research: 1- Samples without extract or essence (control), 2-Samples with concentrations of 600 and 1200 ppm of extract and 3-Samples with concentrations of 600 and 1200 ppm of essence. The oil samples entered  in test tubes which rapped in aluminum sheets and incubated in 50° C and analysed on days 0, 3, 6 and 9. The results showed that chemical analysis of oils extracted from rainbow trout wastes including peroxide and non-enzymatic browning were lowest in 1200ppm of essence on day 9 of storage period while some other quantitative indices including thiobabrbitoric acid, free fatty acids and anisidine value were lowest in 600ppm of extract and essence on day 9. Comparing quantitative parameters in control and other treatments showed that almost all indices were higher in control indicating the antioxidant activity of the extract and essence of the plant thye in reducing oxidative spoilage rate and increasing the shelf life of the oils.}, keywords = {Essence,Thyme,Oil,Wastes,Extract,Rainbow trout}, title_fa = {اثر ترکیبات زیست فعال آویشن شیرازی (Zataria multiflora)بر کیفیت روغن استخراجی از زائدات ماهی قزل آلای رنگین کمان (Oncorhynchus mykiss)در طول نگهداری}, abstract_fa = {در این پژوهش، کیفیت نگهداری روغن استخراجی از زائدات ماهی قزل­آلای رنگین­کمان ( (Oncorhynchus mykissبا استفاده از ترکیبات زیست فعال گیاه آویشن شیرازی (Zataria multiflora) مور بررسی قرار گرفت. تیمارهای آزمایشی در این تحقیق شامل تیمار شاهد (فاقد عصاره یا اسانس)، تیمارهای با غلظت 600 و 1200 قسمت در میلیون عصاره­ی آویشن شیرازی و تیمارهای با غلظت 600 و  1200 قسمت در میلیون اسانس آویشن شیرازی بودند. نمونه­های روغن وارد لوله­های آزمایش شده، پس از پیچیده شدن در ورق­های آلومینیومی در دمای 50 درجه­ی سانتی­گراد انکوبه و در روزهای 0، 3، 6 و 9 آزمایش شدند. مقایسه­ی نتایج بدست آمده از تیمارهای با غلظت 600 و 1200 قسمت در میلیون عصاره و اسانس با تیمار شاهد نشان داد که تعدادی از شاخص­های شیمیایی روغن ها شامل عدد پراکسید (52/25 میلی اکی والان بر میلی گرم) و قهوه­ای شدن غیر آنزیمی (93/0) در روز 9 دوره­ی نگهداری در تیمار اسانس با غلظت 1200 قسمت در میلیون از کمترین مقدار برخوردار بودند درحالیکه تعدادی دیگر از شاخص ها شامل میزان مواد واکنش گر با تیوباربیتوریک اسید (09/0 میلی گرم مالون آلدئید بر کیلوگرم)، اسیدهای چرب آزاد (08/0 درصد اولیک اسید) و عدد آنزیدین (30/1) در روز 9 دوره­ی نگهداری در تیمار­های عصاره و اسانس 600 قسمت در میلیون کمترین مقدار را داشتند. از طرف دیگر مقایسه­ی مقادیر شاخص­های کیفی اندازه گیری شده در تیمار شاهد و سایر تیمارها در روز 9 دوره­ی نگهداری نشان داد که تقریبا همه­ی شاخص ها در تیمار شاهد مقادیر بیشتری داشتند که نشان دهنده­ی فعالیت آنتی­اکسیدانی عصاره و اسانس گیاه آویشن شیرازی در کاهش سرعت فساد اکسیدانی و افزایش ماندگاری روغن های حاوی این عصاره و اسانس می باشد.}, keywords_fa = {اسانس,آویشن شیرازی,روغن زائدات,عصاره,ماهی قزل‌آلا}, url = {https://isfj.areeo.ac.ir/article_118959.html}, eprint = {https://isfj.areeo.ac.ir/article_118959_0b797fbbb4faf7d4aec57048c6e962dc.pdf} } @article { author = {Hajipour, N. and Seif Reihani, M.R. and Esmaeilnejad, B.}, title = {A Survey on the diet, feeding indices and incidence percentage of ichthyophthirosis in Spirlin fish (Alburnoides bipunctatus) in Kaleybar Chay,}, journal = {Iranian Scientific Fisheries Journal}, volume = {28}, number = {1}, pages = {201-204}, year = {2019}, publisher = {Agricultural Research,Education and Extension Organization}, issn = {1026-1354}, eissn = {2322-5998}, doi = {10.22092/isfj.2018.117958}, abstract = {Kaleybar Chay is one of the most important watersheds of the Aras River. For the first time, in order to identify the biology of Alburnoides bipunctatus and the level of infection by Ichthyophthirius multifilis in this river. Totally 53 Spirlin fish have been caught by hand nets in the specified station since fall 2016 to summer 2017. The all of them were caught alive and transferred to the laboratory in the specific containers and anesthetized via hitting their head and the type of fish was determined and the biometry indices were studied using identification keys. Microscopic examinations were conducted on the samples taken from the skin, fins and gills. The parasites were identified by diagnostic keys. Mean longitude and weight were 67±30 mm and 5.23±2 g respectively. The results of this study indicated the highest and lowest amount of feeding level were in winter and spring and the highest (42.85%) and the lowest (7.96%) infestation percent were seen in summer and autumn respectively. There was no infestation with parasites in winter. Of total of 53 specimens, 9 fish (16.98%) were infected with Ichthyophthirius multifilis. According to the findings, Spirlin fish was a benthivorous, detrivorous. Zooplanktons were not detected in the gut of Spirlin fish due to the small size of them and low planktonic resources. Therefore, zooplankton did not play a role in feeding of this fish.  }, keywords = {Diet,Spirlin fish,Kaleybar Chay,Ichthyophthirius multifilis}, title_fa = {بررسی تغییرات رژیم غذایی ، شاخص های تغذیه ای و درصد بروز ایکتیوفتریوزیس در ماهی خیاطه (Alburnoides bipunctatus) رودخانه کلیبرچای}, abstract_fa = {}, keywords_fa = {رژیم غذایی,ماهی خیاطه,کلیبرچای,ایکتیوفتیروس مولتی فیلیس}, url = {https://isfj.areeo.ac.ir/article_117958.html}, eprint = {https://isfj.areeo.ac.ir/article_117958_7bd8a151c1305d7149edb2dbb63c7cac.pdf} } @article { author = {Jafari, O. and Hedayati, S.A. and Zeinolabedini, M. and Porbagher, H. and Ghorbani, R. and Abdolhai, H.A.}, title = {Phenotypic variation of Cyprinus carpio (Linnaeus, 1758) across the southern coasts of the Caspian Sea}, journal = {Iranian Scientific Fisheries Journal}, volume = {28}, number = {1}, pages = {205-209}, year = {2019}, publisher = {Agricultural Research,Education and Extension Organization}, issn = {1026-1354}, eissn = {2322-5998}, doi = {10.22092/isfj.2019.118388}, abstract = {The present study was performed with the aim of investigation in phenotypic variations of Cyprinus carpio as an economically worth species in south basin of the Caspian Sea. In winter of 2015, totally 74 specimens were collected from Anzali, Miankaleh and Gomishan and the morphometric information were extracted. The obtained results of ANOVA were indicated a high rate of phenotypic variations (23 out of 25). PCA detected HH1 (head height character) as the most important feature in making variations among populations. Cluster Analysis classified all samples in three major clades. So it can be concluded that there is at least three separate stocks of common carp in the southern basin of the Caspian Sea which it is high recommended that should be considered in stocks management in order to prevent subsequent problems including inbreeding and reduction in genetic fitness.}, keywords = {Caspian Sea,head height,PCA,phenotypic variations}, title_fa = {بررسی تغییرات ریختی ماهی کپور معمولی (Cyprinus carpio Linnaeus, 1758) در طول سواحل جنوبی دریای خزر}, abstract_fa = {تحقیق حاضر با هدف بررسی تغییرات فنوتیپی ماهی کپور معمولی به عنوان گونه با ارزش اقتصادی در حوضه جنوبی دریای خزر به اجرا در آمد. به این منظور در فصل زمستان 1394 تعداد 74 نمونه ماهی کپور معمولی از مناطق انزلی، میان­کاله و گمیشان جمع­آوری و اطلاعات مورفومتریک آن­ها استخراج گردید. نتایج حاصل از آزمون تجزیه یک طرفه واریانس بیانگر تنوع بالای صفات فنوتیپی کپور معمولی بین مناطق مورد بررسی بود (23 مورد از 25 صفت). نتایج حاصل از ازمون PCA ویژگی ارتفاع سر را مهم­ترین پارامتر در شناسایی جمعیت­ها شناخت. آزمون CA نیز ماهیان مورد بررسی را در سه خوشه از یکدیگر تمیز دادند. بر اساس نتایج بدست آمده می­توان بیان داشت که حداقل سه جمعیت مجزا از ماهی کپور معمولی در سواحل جنوبی دریای خزر وجود دارد که باید در برنامه­های تکثیر و رهاسازی ماهی کپور معمولی جهت جلوگیری از هم­خونی و کاهش برازش ژنتیکی مد نظر قرار گیرد.}, keywords_fa = {ارتفاع سر,دریای خزر,تغییرات فنوتیپی,PCA}, url = {https://isfj.areeo.ac.ir/article_118388.html}, eprint = {https://isfj.areeo.ac.ir/article_118388_4b96df392efdcf9c440f153f943ba1a4.pdf} }