%0 Journal Article %T جداسازی و شناسایی مولکولی باکتریهای تولید کننده اسید لاکتیک از روده تاسماهی سیبری (Acipenser baerii) %J مجله علمی شیلات ایران %I موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور %Z 1026-1354 %A شناور ماسوله, علیرضا %A پورکاظمی, محمد %A سلطانی, مهدی %A یارمحمدی, مهتاب %A یزدانی, محمد علی %A علیزاده, مهدی %A جلیل پور, جلیل %A بازاری مقدم, سهیل %A معصوم زاده, مهدی %A حسینی فر, سید حسین %A اسماعیلی, پریسا %A بنی اسماعیلی, یلدا %D 2018 %\ 12/22/2018 %V 27 %N 5 %P 19-28 %! جداسازی و شناسایی مولکولی باکتریهای تولید کننده اسید لاکتیک از روده تاسماهی سیبری (Acipenser baerii) %K پروبیوتیک %K ماهیان خاویاری %K آبزیان %K روده %K غذا %R 10.22092/isfj.2018.117875 %X ماهیان خاویاری به سبب تولید گوشت و خاویار، از ارزشمندترین گونه های دریای خزر هستند. در پرورش ماهیان خاویاری، همانند سایر گونه های پرورشی در کشور، بروز و افزایش انواع بیماریهای عفونی مورد انتظار بوده است و دراین راستا جداسازی، شناسایی و بکارگیری پروبیوتیک­های اختصاصی، می تواند در بهبود سلامت و شاخص های رشد بسیار موثر باشد. بدین منظور از گونه تاسماهی سیبری به تعداد 38 قطعه نمونه برداری شد و علاوه بر کشت و شمارش باکتری­های هوازی و بی هوازی اختیاری روده در  محیط کشت TSA، باکتری­های  اسید لاکتیک نیز با استفاده از محیط کشتMRS  جداسازی و مورد شمارش قرار گرفتند. در تاسماهی سیبری میانگین شمارش باکتری های اسید لاکتیک  11/0± 72/2 و شمارش کل باکتریایی  19/0± 79/6 بر حسب لگاریتم تعداد کلنی در هر گرم بوده است. با استفاده از تعیین  توالی ژنrRNA  S16، باکتریهای اسید لاکتیک در روده در تاسماهی سیبری شامل Weissella confusa، Lactococcus garvieae و  Lactococcus lactisمورد شناسایی مولکولی قرار گرفتند. تکمیل مطالعات آزمایشگاهی و میدانی جهت بکارگیری این باکتریها به عنوان پروبیوتیک مورد نیاز می باشد. %U https://isfj.areeo.ac.ir/article_117875_2caa2a93bd5ac34499c618db1cfb6cb0.pdf