%0 Journal Article %T تاثیر افزودن اتیلن دی آمین تترا استیک اسید به جیره غذایی بر کاهش میزان عناصر سنگین در گوشت ماهی کپور معمولی (Cyprinus carpio) %J مجله علمی شیلات ایران %I موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور %Z 1026-1354 %A باصری ارغوانی, حسین %A عسکری ساری, ابوالفضل %A جواهری بابلی, مهران %D 2019 %\ 08/23/2019 %V 28 %N 3 %P 1-12 %! تاثیر افزودن اتیلن دی آمین تترا استیک اسید به جیره غذایی بر کاهش میزان عناصر سنگین در گوشت ماهی کپور معمولی (Cyprinus carpio) %K EDTA %K کادمیوم %K جیوه %K سرب %K آرسنیک %R 10.22092/isfj.2019.119104 %X در این مطالعه اثر سطوح مختلفاتیلن دی آمین تترا استیک اسید (EDTA) در جیره غذایی و تاثیر آن بر تغییرات میزان عناصر سنگین کادمیوم، جیوه، سرب و آرسنیک در گوشت ماهی کپور معمولی (Cyprinus carpio) در یک دوره پرورش 90 روزه مورد بررسی قرار گرفت. این تحقیق بر اساس طرح کاملا تصادفی شامل 5 تیمار 1(شاهد)، 2، 3، 4 و 5 که به ترتیب حاوی صفر، 75، 150، 300 و 600 میلی گرم در کیلوگرم EDTA بودند و تحقیق در 6 تکرار انجام گردید. میانگین وزن کل، طول کل و ارتفاع بدن در بچه ماهیان معرفی شده به ترتیب 06/0±1/2 گرم، 05/0±96/1 سانتیمتر و 01/0±51/0 سانتیمتر بود. میانگین غلظت آرسنیک در گوشت ماهی کپور معمولی در تیمارهای مختلف در محدوده 66/84-56 میکروگرم بر کیلوگرم به ثبت رسید. حداکثر غلظت آرسنیک در تیمار 2 و کمترین مقدار این عنصر در تیمار 5 به دست آمد و تفاوت معنی داری بین تیمارها مشاهده نشد (05/ 0>P ). حداکثر و حداقل غلظت جیوه در گوشت ماهی کپور معمولی به ترتیب در تیمار 3 (4/2±33/129 میکروگرم بر کیلوگرم) و  4 (02/2±33/112 میکروگرم بر کیلوگرم) به دست آمدکه از نظر این عنصر سنگین تفاوت معنی داری بین تیمارهای 4، 5 و شاهد با تیمارهای 2 و 3 مشاهده شد (05/ 0>P ). محدوده تغییرات غلظت سرب در گوشت ماهیان 256-192 میکروگرم بر کیلوگرم اندازه گیری شد. تیمار 4 با تیمارهای دیگر تفاوت معنی داری نشان داد (05/ 0>P ). حداقل و حداکثر میزان غلظت کادمیوم در گوشت ماهی کپور معمولی به ترتیب در تیمارهای 2 (72/4±00/106 میکروگرم بر کیلوگرم) و 4 (61/4±0/113 میکروگرم بر کیلوگرم) به دست آمد که تیمار 4 با تیمارهای 1، 2 و 5 تفاوت معنی داری را نشان داد (05/ 0>P ). %U https://isfj.areeo.ac.ir/article_119104_01f8ea190fcbd4a5e6b0bb449aa02fb5.pdf