%0 Journal Article %T بررسی تاثیر مصرف خوراکی ژل آلوئه ورا (Aloe vera) بر عملکرد رشد و برخی فراسنجه های خونی ماهی قزل آلای رنگین کمان(Oncorhynchus mykiss) %J مجله علمی شیلات ایران %I موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور %Z 1026-1354 %A پارسا, علی %A رهاننده, محمد %A علی نژاد, سهیل %D 2019 %\ 06/22/2019 %V 28 %N 2 %P 129-136 %! بررسی تاثیر مصرف خوراکی ژل آلوئه ورا (Aloe vera) بر عملکرد رشد و برخی فراسنجه های خونی ماهی قزل آلای رنگین کمان(Oncorhynchus mykiss) %K قزل آلای رنگین کمان %K آلوئه ورا %K تغذیه %K پارامترهای خونی %R 10.22092/isfj.2019.119128 %X امروزه استفاده از تولیدات گیاهی در آبزی پروری توسعه یافته است. هدف از این تحقیق شناخت اثرات مصرف خوراکی ژل خام گیاه آلوئه ورا در عملکرد رشد و برخی شاخصهای خونی ماهی قزل آلای رنگین کمان بود. بدین منظور تعداد 90 عدد ماهی قزل آلای رنگین کمان به ظاهر سالم در شرایط زیستی مطلوب با وزن تقریبی 5/3±107 در 2 گروه شاهد (غذای پایه) و تیمار (غذای پایه+ 5/0% ژل آوئه‌ورا) با 3 تکرار تقسیم بندی و برحسب اشتهای ماهی و تا حد سیر شدن تغذیه شدند. در پایان دوره 2 ماهه تغذیه، ضریب تبدیل غذایی محاسبه و گلبولهای سفید و قرمز، هماتوکریت، گلوکز، کلسترول، تری گلیسیرید و اسید اوریک، پروتئین کل، آلبومین، AST،ALT اندازه­گیری شد. نتایج نشان داد که ضریب تبدیل گروه تیمار کمتر از گروه کنترل است(p<0.05) . بررسی بیوشیمیایی خون نشان داد که مقادیر پروتئین کل، آلبومین، AST،ALT و اسید اوریک در ماهیان تیمار نسبت به کنترل تغییر معنی داری نداشته است(p>0.05) ولی در مورد گلوکز، کلسترول و تری گلیسیرید تغییر معنی دار بود و کاهش قابل توجهی در غلظت آنها مشاهده شد(p<0.05). با توجه به نتایج حاصله مصرف خوراکی ژل خام گیاه آلوئه ورا میتواند بدون اختلال در عملکرد کبد در بهبود ضریب تبدیل غذایی و کاهش قند و چربیهای فیزیولوژیک خون ماهی تاثیر گذار بوده و در طول دوره پرورش این ماهی قابل توصیه میباشد. %U https://isfj.areeo.ac.ir/article_119128_1d3ad4c636a2e2afdf79676759d0f9bd.pdf