TY - JOUR ID - 109940 TI - ارزش غذایی صدف دوکفه ای دسته چاقویی Solen dactylus در دو دوره رسیدگی و استراحت جنسی در ساحل گلشهر بندرعباس (خلیج فارس) JO - مجله علمی شیلات ایران JA - ISFJ LA - fa SN - 1026-1354 AU - سعیدی, هانیه AU - اشجع اردلان, آریا AD - Y1 - 2010 PY - 2010 VL - 19 IS - 2 SP - 51 EP - 58 KW - نرمتنان KW - ترکیبات غذایی KW - خلیج فارس KW - ایران DO - 10.22092/isfj.2017.109940 N2 - برای این تحقیق 60 عدد صدف دوکفه ای دسته چاقویی Von Cosel، 1989) Solen dactylus) در دو فصل پاییز 1386 و بهار 1387 بطور تصادفی از 5 حوضچه بین جزر و مدی پارک دولت ساحل گلشهر بندرعباس در شمال خلیج فارس برداشت شد و 40 عدد از آنان مورد آزمایش قرار گرفتند. پس از نمونه برداری، نمونه ها منجمد شده و به آزمایشگاه منتقل و سپس مورد زیست سنجی قرار گرفتند. میانگین (± انحراف معیار) طول قدامی- خلفی در دو فصل پاییز و بهار بترتیب برابر 72/17±92/78 و 20/16±37/77 میلیمتر و میانگین (± انحراف معیار) وزن کل صدف برابر 88/4±53/9 گرم در فصل پاییز و 46/4±43/8 گرم در فصل بهار بدست آمد. سپس میزان رطوبت، خاکستر، پروتئین و چربی کل موجود در بافت نرم صدف مورد آزمایش و ارزیابی قرار گرفت که بترتیب 7/0±23/80، 02/0±42/3، 10/0±30/11 و 01/0±86/0 درصد در فصل پاییز و 75/1±16/76، 07/0±30/2، 05/0±79/11 و 02/0±55/0 درصد در فصل بهار محاسبه گردید. میزان رطوبت، خاکستر و چربی کل در فصل پاییز (دوره رسیدگی جنسی) نسبت به بهار (دوره استراحت جنسی) بیشتر بود در صورتیکه میزان پروتئین نمونه ها در این فصل نسبت به بهار کاهش اندکی داشت. میانگین میزان رطوبت در قبل و بعد از تخمریزی تفاوت معنی داری نداشت (05/0>P). میانگین میزان خاکستر، پروتئین و چربی در دو فصل مورد بررسی اختلاف معنی داری را نشان دادند (05/0 UR - https://isfj.areeo.ac.ir/article_109940.html L1 - https://isfj.areeo.ac.ir/article_109940_f14a713e35583f5164d49da8c126d3c3.pdf ER -