TY - JOUR ID - 115456 TI - تاثیر سطوح مختلف انرژی جیره غذایی بر عملکرد رشد بدن و تکامل گنادهای جنسی فیل ماهیهای 4 ساله پرورشی در آب لب شور JO - مجله علمی شیلات ایران JA - ISFJ LA - fa SN - 1026-1354 AU - علیزاده, مرتضی AU - سپهداری, ابوالفضل AU - سرسنگی, حبیب AU - هدایتی, سید علی اکبر AD - Y1 - 2009 PY - 2009 VL - 18 IS - 2 SP - 91 EP - 104 KW - فیل ماهی KW - آب لب شور KW - رشد DO - 10.22092/isfj.2009.115456 N2 -   با توجه به پرورش فیل ماهیان در شرایط جدید آب لب شور داخلی، آگاهی از احتیاجات غذایی و تاثیر جیره های مختلف بر رشد بدنی و جنسی و شرایط فیزیولوژیک این ماهیها بسیار حائز اهمیت می باشد. برای انجام این تحقیق در ابتدای مرداد 1384 تعداد 74 فیل ماهی چهار ساله پرورش یافته در استخر خاکی آب لب شور ایستگاه تحقیقاتی بافق یزد بطور تصادفی انتخاب و در هشت حوضچه بتونی توزیع گردیدند. فیل ماهیها با چهار جیره غذایی فرموله شده با سطح پروتئین ثابت 40 درصد و چهار سطح انرژی 400، 425، 450 و 475 کیلو کالری بر 100 گرم جیره تغذیه شدند. تمام ماهیها در 15 مرداد 1384 به منظور تعیین جنسیت و آگاهی از مرحله رسیدگی، بیوپسی شدند. در انتهای دوره 285 روزه پرورش نیز به منظور تاثیر شرایط پرورش بر تکامل گنادها، عمل بیوپسی روی ماهیها انجام گرفت. ماهیها بصورت فصلی زیست سنجی شدند. مطالعات بافت شناسی گنادها به روش رنگ آمیزی هماتوکسین- ائوزین انجام شد. شاخصهای رشد سوماتیک و گنادیک تحت تاثیر جیره غذایی دارای تغییراتی بودند. شاخصهای رشد سوماتیک در هر دو جنس همپوشانی داشتند. مراحل رسیدگی جنسی در دو جنس یکسان نبود وگذر از مرحله دو رسیدگی در جنس نر سریعتر از ماده رخ داد. نهایتاٌ مشخص گردید که تیمارهای غذایی بر رشد سوماتیک در هر دو جنس و رشد گنادیک در جنس ماده تاثیرگذار بود و به نظر می رسد رشد سوماتیک و بخصوص گنادیک در آب لب شور دارای وضعیت مطلوبی است. بنابراین می توان محیط آب لب شور را بعنوان محیطی مناسب برای پرورش فیل ماهیان مولد وگوشتی معرفی کرد. UR - https://isfj.areeo.ac.ir/article_115456.html L1 - https://isfj.areeo.ac.ir/article_115456_b13805803938724f2500c0d4173eb448.pdf ER -