TY - JOUR ID - 118889 TI - جایگزینی پودر ماهی با درصدهای مختلف سیلاژ تخمیری حاصل از پودر ماهی کیلکا آنچوی بر فاکتور رشد و قابلیت هضم پروتئین خوراک قزل آلای رنگین کمان JO - مجله علمی شیلات ایران JA - ISFJ LA - fa SN - 1026-1354 AU - خدانظری, آی ناز AU - حاجی مرادلو, عبدالمجید AU - قربانی, رسول AD - Y1 - 2019 PY - 2019 VL - 28 IS - 1 SP - 95 EP - 106 KW - سیلاژ تخمیری KW - قزل آلای رنگین کمان KW - خصوصیت کیفی KW - فاکتور رشد KW - قابلیت هضم ظاهری پروتئین DO - 10.22092/isfj.2019.118889 N2 - هدف از این تحقیق، بررسی تاثیر سیلاژ زیستی بر فاکتور رشد و قابلیت هضم ظاهری پروتئین خوراک ماهی قزل آلای رنگین کمان بود. در این تحقیق پودر ماهی کیلکا آنچوی چرخ شده با 25 درصد آرد گندم مخلوط و سپس با میکروارگانیسم ها (108 سلول در هر میلی لیتر)  تلقیح و سپس در دمای 37 درجه سانتی­گراد به مدت 14 روز نگهداری شد. تخمیر ماهی کیلکا منجر به افزایش میزان رطوبت در انتهای دوره تخمیر گردید. میزان خاکستر در پودر ماهی تخمیری دو برابر آن از قبل تخمیر بود. مقدار فیبر و چربی خام در پودر ماهی تخمیری به ترتیب کاهش و افزایش یافت (05/0>p). جایگزینی پودر ماهی با سیلاژ ماهی تخمیری (0، 25، 50، 75 و 100%) تفاوت معنی­داری را در فاکتورهای رشد و قابلیت هضم ظاهری پروتئین ماهی قزل­آلای رنگین­کمان نشان داد (05/0>p). ماهیان تغذیه شده با 25 درصد سیلاژ تخمیری در غذا  بهترین فاکتور رشد و قابلیت هضم ظاهری پروتئین را نشان داد (05/0>p). نتایج مطالعه حاضر نشان داد که آرد ماهی تولیدی به روش تخمیر می­تواند به عنوان جایگزین مناسب غذای ماهی قزل آلای رنگین کمان استفاده گردد.   UR - https://isfj.areeo.ac.ir/article_118889.html L1 - https://isfj.areeo.ac.ir/article_118889_3ae240700e0b44205d10fa18fc440dcd.pdf ER -