TY - JOUR ID - 119525 TI - تاثیر استفاده برخی از عصارهای گیاهی بر رشد و تغذیه، آنزیم‌های گوارشی و پارامترهای ایمنی ماهی قزل‌آلای رنگین‌کمان (Oncorhynchus mykiss) JO - مجله علمی شیلات ایران JA - ISFJ LA - fa SN - 1026-1354 AU - خادمی حمیدی, محمد AU - آدینه, حسین AU - هرسیج, محمد AU - قلی‌پور کنعانی, حسنا AD - Y1 - 2019 PY - 2019 VL - 28 IS - 5 SP - 47 EP - 56 KW - ماهی قزل‌آلای رنگین کمان KW - عصاره‌های گیاهی KW - رشد KW - فعالیت آنزیم‌های گوارشی KW - ایمنی غیر اختصاصی DO - 10.22092/isfj.2019.119525 N2 - تاثیر عصاره­های کونوکارپوس (Conocarpus erectus L.)، پالونیا (Paulowniafortunei) و مخلوط آنها (%50 کونوکارپوس+ %50 پالونیا) بر کارایی رشد و تغذیه، فعالیت آنزیم­های گوارشی و ایمنی غیر اختصاصی ماهی قزل­آلای رنگین‌کمان (Oncorhynchus mykiss) مورد مطالعه قرار گرفت. ماهیان به 4 گروه تغذیه­ای با رژیم غذایی %0 (T1)، %1 عصاره کونوکارپوس (T2)، %1  عصاره پالونیا (T3) و مخلوط آنها (T4) به­مدت 30 روز تقسیم شدند.  180 قطعه ماهی (09/4±57 گرم) بطور تصادفی در 12 آکواریوم 70 لیتری قرار گرفتند که به 3 تیمار و 1 شاهد تقسیم شدند. عملکرد رشد ماهیان در همه تیمارهای تغذیه شده با عصاره­های گیاهی در مقایسه با شاهد افزایش معنی­دار آماری داشت (05/0p<)؛ بیشترین مقدار در تیمار 4 بدست آمد. ضریب تبدیل غذایی (FCR) در تیمارهای آزمایشی نسبت به تیمار شاهد بهبود یافت. سطوح آنزیم های گوارشی افزایش معنی­داری در تیمار 3 ماهی تغذیه شده با %1 عصاره پالونیا در مقایسه با سایر تیمارها و شاهد نشان داد. اختلاف معنی­داری بین تیمارهای آزمایشی مختلف و شاهد در سطح پروتئین و آلبومین سرم خون ماهی وجود نداشت (05/0p>) درحالیکه مقادیر گلوکز و هموگلوبین در ماهیان مصرف کننده عصاره گیاهی افزایش معنی­داری آماری داشتند. نتایج این آزمایش نشان داد که استفاده از عصارهای کنوکارپوس و پالونیا در جیره ماهی قزل­آلای رنگین­کمان منجر به بهبود رشد، آنزیم­های گوارشی و ایمنی غیر اختصاصی خون ­شود. UR - https://isfj.areeo.ac.ir/article_119525.html L1 - https://isfj.areeo.ac.ir/article_119525_9a77a914ec1bc02b89f1a5aa4c762b02.pdf ER -