TY - JOUR ID - 119683 TI - مطالعه تاثیر شوری‌های مختلف محیطی بر سلول های کلراید آبشش ماهی کپور معمولی (Cyprinus carpio) به روش ایمونوهیستوشیمی و فراساختاری JO - مجله علمی شیلات ایران JA - ISFJ LA - fa SN - 1026-1354 AU - بصیر, زهرا AU - پیغان, رحیم AD - Y1 - 2019 PY - 2019 VL - 28 IS - 5 SP - 131 EP - 141 KW - شوری KW - آبشش KW - کپور معمولی KW - ایمونوهیستوشیمی KW - فراساختاری DO - 10.22092/isfj.2019.119683 N2 - تعداد 120 قطعه ماهی کپور معمولی به مدت دو هفته در تیمار با شوری­های  ppt 4، ppt 8، ppt 12 و آب شیرین با سه تکرار قرار داده شدند. در پایان دوره جهت مطالعات هیستومورفولوژی نمونه­هایی از آبشش با  ضخامت µ4 تا µ 6 تهیه شد. همچنین برای مطالعات ایمونوهیستوشیمی و فراساختاری نمونه­های مورد نظر برداشت گردید. نتایج حاکی از آن بود که در موضع فیلامنتی بیشترین تعداد سلول­های کلراید مربوط به شوری ppt 8 و کمترین تعداد در تیمار شاهد، بزرگترین اندازه در شوری ppt 12 و کوچکترین متعلق به شوری ppt 4 گزارش گردید. در موضع لاملایییشترین تعداد سلول­های کلراید در شوری ppt 4 و کمترین در تیمار شاهد بدون تغییر در اندازه دیده شد. در مطالعات ایمونوهیستوشیمی سلول­های کلراید به تعداد زیاد در اپیتلیوم فیلامنتی و به تعداد کمتر در اپیتلیوم لاملایی در شوری­های مختلف در قسمت رأسی، پایه و بین لاملاها بر روی فیلامنت بین لاملایی حضور داشتند. بر اساس مطالعات فراساختاری غشاء رأسی سلول­های کلراید شامل فرورفتگی­های عمیق، کم عمق و برآمده بود. بطور کلی، قدرت تحمل و سازش پذیری کپور معمولینسبت به تغییرات شوری محیط، بدلیل ایجاد تغییرات سریع در سلول­های کلراید جهت تنظیم میزان ورود و خروج آب و الکترولیت­ها بالا بوده بطوریکه که گونه مورد نظر توانسته است نسبت به تغییرات شوری­های محیطی خود را تطبیق و ادامه حیات دهد. UR - https://isfj.areeo.ac.ir/article_119683.html L1 - https://isfj.areeo.ac.ir/article_119683_82a095b9b8a562c0a90486e2e68b327f.pdf ER -