تاثیر آرتمیای غنی شده با ویتامین C و اسیدهای چرب غیراشباع بلند زنجیره (HUFA) روی رشد و بازماندگی پست لارو میگوی وانامی (Litopenaeus vannamei)

نویسندگان

چکیده

در این تحقیق، اثرات جیره غذایی حاوی آرتمیای غنی شده با اسیدهای چرب بلند زنجیره غیراشباع و مقادیر مختلف ویتامین C روی فاکتورهای رشد و بازماندگی میگوی سفید غربی (وانامی) در 4 گروه مختلف (3 تیمار و یک شاهد) و با 3 تکرار برای هر تیمار به مدت 15 روز در مرحله پست لاروی یک تا 15 روزه مورد بررسی قرار گرفت. پست لاروهای یک روزه بصورت تصادفی انتخاب و در تانکهای 300 لیتری ذخیرهسازی شدند و در 4 تیمار با جیرههای غذایی حاوی آرتمیای غنی نشده (تیمار شاهد)، آرتمیای غنی شده با روغن کبد ماهی کاد (تیمار 1)، آرتمیای غنی شده با روغن کبد ماهی کاد و 10 درصد ویتامین C  (تیمار 2) و آرتمیای غنی شده با روغن کبد ماهی کاد و 20 درصد ویتامین C (تیمار 3) تغذیه گردیدند. از بررسی میزان رشد پست لاروهای تغذیه شده (میانگین وزن و متوسط طول کل) در هر 3 تیمار، اختلاف معنی‌دار نسبت به تیمار شاهد مشاهده شد ولی از این نظر اختلاف معنی‌داری بین پست لاروهای تیمار 2 و 3  مشاهده نگردید. مقایسه درصد بازماندگی بین تیمارهای (1 ، 2 و 3) با تیمار شاهد نشان داد که فقط تیمارهای 2 و 3 تفاوت معنی‌دار با تیمار شاهد دارند. بالاترین میزان رشد و درصد بازماندگی در بین تیمارهای فوق مربوط به تیمار 3 بود که پست لاروها میگو با جیره غذایی حاوی آرتمیای غنی شده با روغن کبد ماهی کاد و 20 درصد ویتامین C تغذیه گردیدند و کمترین میزان رشد و درصد بازماندگی مربوط به تیمار شاهد بود که پست لاروها با جیره غذایی حاوی آرتمیای غنی نشده تغذیه شدند.

کلیدواژه‌ها


عنوان مقاله [English]

Effects of Artemia enriched with vitamin C and highly unsaturated fatty acids on growth and survival of post-larval western white shrimp (Litopenaeus vannamei)

نویسندگان [English]

  • M.A. Sistani
  • M. Yahyavi
  • A.H. Bahri
  • A. Azhdehakosh
چکیده [English]

The effects of diets containing enriched Artemia with highly unsaturated fatty acids and
different amounts of vitamin C on the growth factors and survival rate of Litopenaeus
vannamei larvae was studied. We used four different groups (three treatments and one
control) with 3 replicate for each treatment during 15 days. All post larvae were randomly
selected and fed with four diets containing normal Artemia (control treatment), Artemia
enriched with cod liver oil (treatment 1), Artemia enriched with cod liver oil and 10 percent of
vitamin C (treatment 2) and Artemia enriched with cod liver oil and 20 percent of vitamin C
(treatment 3). Farming of shrimp larvae from PL1 to PL15 was completed in 300 liters tanks
each containing around 150 liters of water. At the end of the experiment, the growth factors
and survival rate of stage PL15 in treatments 1, 2 and 3 improved in comparison with control
treatment. The survival rate at PL15 in treatments 2 and 3 showed a significant difference
from control due to the synergistic properties of unsaturated fatty acid and vitamin C. No
significant difference was found for survival rate between treatment 1 and the control
treatment in PL15 stage. Also, no significant difference was seen for growth rate between
treatments 2 and 3 in PL15. The highest growth factors and survival rate among different
treatments in stage PL15 was observed in treatment 3 (diets containing Artemia enriched with
cod liver oil and 20 percent vitamin C) and the lowest was associated with control treatment,
diets containing un-enriched Artemia.
*Corresponding author

کلیدواژه‌ها [English]

  • Diet
  • Nutrition supplement
  • Litopenaeus vannamei