اثر سطوح متفاوت ویتامینهای C و E بر شاخصهای رشد و بقای ماهی استرلیاد پرورشی (Acipenser ruthenus)

نویسندگان

چکیده

این تحقیق به منظور سنجش تاثیر سطوح متفاوت ویتامین‌های C و  Eجیره بر برخی از شاخص‌های رشد و بقای ماهی استرلیاد پرورشی(Acipenser ruthenus)  در انستیتو تحقیقات بین‌المللی ماهیان خاویاری دکتر دادمان اجرا شد. نه جیره غذایی شامل ترکیبی از مقادیر 0، 100 و 400 میلی‌گرم در کیلوگرم غذا ویتامین C و 0، 100 و 400 میلی‌گرم در کیلوگرم غذا ویتامین E در دو تکرار و به مدت 15 هفته برای تغذیه ماهیان استرلیاد در نظر گرفته شدند. تعداد 270 نمونه ماهی استرلیاد با وزن متوسط 28/14±92/350 گرم به 18 عدد تانک فایبرگلاس (هر تانک 15عدد ماهی) معرفی گردیدند. ماهیان روزانه به میزان 3 درصد وزن بدن تغذیه شدند. نتایج نشان دادند که بالاترین متوسط (± انحراف استاندارد)  وزن کسب شده در تیمار 400 میلی‌گرم در کیلوگرم ویتامین C  و تیمار  صفر میلی‌گرم در کیلوگرم ویتامین E  و کمترین آن در تیمار شاهد ملاحظه گردید که این اختلاف از نظر آماری معنی‌دار بود. حداکثر مقدار ضریب تبدیل غذایی  (FCR)در تیمار شاهد و حداقل آن در تیمار 100 میلی‌گرم در کیلوگرم ویتامین C  و در تیمار 400 میلی‌گرم در کیلوگرم ویتامین E، اندازه‌گیری شد که اختلاف معنی‌داری را با سایر تیمارها داشت. همچنین کمترین مقدار سرعت رشد (GR)، سرعت رشد ویژه (SGR)، شاخص وزن بدن (BWI)، بازده غذایی (FE) و نرخ کارایی پروتئین (PER) در تیمار شاهد و بیشترین مقدار این فاکتورها در تیمار 100 میلی‌گرم در کیلوگرم ویتامین  C و تیمار  400 میلی‌گرم در کیلوگرم ویتامین  E مشاهده گردید که اختلاف معنی‌داری را بین تیمارهای مختلف نشان داد. براساس نتایج بدست آمده می‌توان اظهار نمود که ویتامین‌های C و E می‌توانند نقش مهمی را در افزایش عملکرد رشد و کارایی تغذیه ماهی استرلیاد ایفا نمایند. 

کلیدواژه‌ها


عنوان مقاله [English]

The effect of different levels of vitamins C and E on the growth indices and survival in farmed sterlet (Acipenser ruthenus)

نویسندگان [English]

  • M. Tatina
  • R. Taati
  • M. Bahmani
  • M. Soltani
  • M. Gharibkhani
چکیده [English]

This study was conducted to assay the effects of different levels of dietary vitamins C and
E on growth indices in Acipenser ruthenus in International Sturgeon Research Institute. Nine
diets were supplemented with a combination of 0, 100 and 400mg/kg food vitamin C and 0,
100 and 400mg/kg food vitamin E and were fed to sterlets in 2 replicates during 15 weeks.
Two hundreds and seventy sterlets with the average weight of 350.92±14.28g were introduced
to 18 tanks (each tank 15 fish). The fish were fed with 3% of body weight per day. The results
showed that the highest and the lowest weight gain were in fish fed with diet containing
400mg/kg vitamin C and 0mg/kg vitamin E, respectively. The highest and the lowest Feed
Conversion Ratio (FCR) were measured in control and diet 100mg/kg vitamin C and
400mg/kg vitamin E. A significant difference was found in FCR between treatments. The
lowest and the highest amounts of Growth Rate (GR), Specific Growth Rate (SGR), Body
Weight Index (BWI), Food Efficiency (FE) and Protein Efficiency Ratio (PER) were found in
control and treatment 100mg/kg vitamin C and 400mg/kg vitamin E, respectively. This
difference was significant between the treatments. In conclusion vitamins C and E have an
important role in enhancement of growth performance and feed efficiency of sterlet.

کلیدواژه‌ها [English]

  • Sterlet (Acipenser ruthenus)
  • Vitamins C and E
  • growth indices