مقایسه راندمان بازیافت و درجه هیدرولیز پروتئین های موجود در امعاء و احشای ماهی کپور سرگنده (Aristichthys nobilis) با استفاده از آنزیم

نویسندگان

چکیده

در تحقیق حاضر امعاء و احشاء ماهی کپور سرگنده (Aristichthys nobilis) تحت تاثیر آنزیم‌های تجاری آلکالاز، پاپائین و پروتامکس بطور جداگانه هیدرولیز گردیدند. در ادامه دو شاخص راندمان بازیافت و درجه هیدرولیز پروتئین‌های حاصله در شرایط مختلف فرآیند هیدرولیز (زمان و دماهای مختلف) محاسبه و بین آنزیم‌های مورد بررسی مقایسه گردید. برای تمام آنزیم‌های مورد استفاده در این تحقیق با افزایش زمان و دمای هیدرولیز میزان بازیافت پروتئینی و درجه هیدرولیزاسیون افزایش یافت و بیشینه این دو شاخص برای هر 3 آنزیم در دمای 55 درجه سانتیگراد و در زمان 60 دقیقه و کمینه آنها نیز در دمای 35 درجه سانتیگراد و در زمان 15 دقیقه مشاهده گردید. همچنین نتایج نشان داد که در بین 3 آنزیم مورد بررسی آلکالاز در شرایط دمایی یکسان و در زمانهای مختلف نسبت به آنزیم های پاپائین و پروتامکس دارای بازیافت پروتئینی و درجه هیدرولیزاسیون بیشتری است، بطوریکه بیشترین بازیافت پروتئینی بدست آمده در این تحقیق مربوط به آنزیم آلکالاز و در دمای 55 دقیقه و زمان 60 دقیقه بود (39/2±38/51 درصد) همچنین بالاترین درجه هیدرولیزاسیون نیز مربوط به آنزیم آلکالاز و در 55 درجه سانتیگراد و زمان 60 دقیقه بود ( >20 درصد). پیشنهاد می‌شود که استفاده از آنزیم آلکالاز جهت تولید پروتئین هیدرولیز شده از ضایعات ماهی کپور سرگنده از حیث راندمان بازیافت و درجه هیدرولیز بهتر می باشد.

کلیدواژه‌ها


عنوان مقاله [English]

Yelid of protein recovery and degree of hydrolysis associated protein hydrolysates from Bighead Carp (Aristichthys nobilis) by using enzymes

نویسندگان [English]

  • M. Yasemi
  • M.R. Ghomi Marzdashti
  • T. Darnahal
  • B. Mohammadzadeh
  • H. Amini
چکیده [English]

The present study compared the properties of Bighead carp (Aristichthys nobilis) visceral,
viscera use of commercial enzymes (Alcalase, Papain, and Protamex), recovery protein and
degree of hydrolysis in the various temperatures and times of hydrolysis process. According
to results, increase in time and temperature in hydrolysis process, led to increase in both
recovery protein and degree of hydrolysis. Maximum of these parameters were observed at
55°C and 60min. minimum of parameters were observed at 35°C and 15min. In addition,
among enzymes being investigated, Alcalase had high rate of recovery protein and degree of
hydrolysis in equal temperature and times different from others enzymes (Papain and
Protamex). Maximum mean of recovery protein for Alcalase was %51.38±2.39 in 55°C and
60 min of hydrolysis process. Also, maximum degree of hydrolysis for Alcalaqse was more
than 20% at 55°C and 60 min of hydrolysis process. In conclusion, use of Alcalase enzyme
induces product protein hydrolysates from Bighead Carp (Aristichthys nobilis) viscera that
have suitable quality than others enzymes (Papain, and Protamex).

کلیدواژه‌ها [English]

  • Alkalase
  • Papain
  • Protamex
  • PROCESSING