بررسی مقایسه‌ای مورفومتری، رشد و بازماندگی، ارزش غذایی و مولکولی برخی جمعیت های آرتمیا در شرایط پرورشی با تاکید بر آرتمیای دریاچه میقان اراک

نویسندگان

چکیده

در این تحقیق ویژگی­های رشد ، بازماندگی، مرفومتریک ، ارزش غذایی و بررسی های ژنتیکی برخی جمعیت های آرتمیا با تاکید بر  آرتمیای دریاچه میقان اراک مطالعه شد. بدین منظور لاروهای تفریخ شده آرتمیاها در شوری 80 گرم در لیتر طبق جدول استاندارد تغذیه، پرورش و درصد ماندگاری و رشد لاروها در روزهای 3، 7، 11 و 15 بررسی شدند. به منظور بررسی صفات مورفومتریک آرتمیا، به غیر از اندازه­گیری قطر سیست، یازده صفت مورفومتریک آرتمیاهای بالغ نیز اندازه­گیری شد. در جهت بررسی پروفایل اسیدهای چرب از روش کروماتوگرافی گازی استفاده و با توالی یابی ژن Hsp26 پس از انجام PCR بین نمونه­های تیماری بررسی ژنتیکی صورت پذیرفت. بر اساس نتایج این تحقیق، قطر سیست و ناپلیوس اینستار اول آرتمیای میقان به ترتیب 28/276 و 66/544 میکرون بدست آمد. بررسی رشد و بقاء این آرتمیا در مقایسه با چند جمعیت مختلف آرتمیا نشان دهنده رشد و بقاء بسیار خوب این جمعیت بود. پروفایل اسیدهای چرب نیز نشان داد که این آرتمیا از نظر تجمع  اسیدهای چرب غیر­ اشباع در شرایط یکسان پرورشی نسبت به سایر جمعیت های آرتمیا ، برتری نشان داد لذا می تواند به عنوان یک کاندید مناسب غذای زنده برای آبزی پروری به کار رود. بررسی­های مورفومتریک و همچنین ژنتیکی ژن  Hsp26نشان داد این آرتمیا قرابت زیادی با دیگر آرتمیاهای پارتنوژنز دارد اما تفاوت­های منحصر بفرد این جمعیت می­تواند در آینده برای شناسایی این جمعیت بکار رود.

کلیدواژه‌ها


عنوان مقاله [English]

Comparative s tudy on some physiologic, biometrics, Nutritional value and molecular characteristics of Mighan Lake’s Artemia (Arak)

نویسندگان [English]

  • r. Manaffar
  • M. Taghavi
  • F. Farah Farokhi
  • G. Moosavi Toomatari
چکیده [English]

Due to the importance of identifying the major characteristics of Artemia populations, in this study some
physiologic, biometric, nutritional and genetic characteristics of one Artemia population from Iran named
Arak’s Artemia (Mighan Lake) was studied. The hatched larvae of Artemia were reared in the saline water of
80 g/l with standards method in which percentage of survival and growth were evaluated on days 3, 7, 11 and
15 of culture period. In order to study the morphometric characteristics of Artemia, diameter of full cysts as
well as 11 more morphological parameters of adult Artemia were measured. The fatty acids profile were
analyzed by gas chromatography. The Genetic characteristics were compared with other Artemia populations
by sequencing after PCR amplification of Hsp 26 gene. According to the results, the diameter of cysts and
nauplii instar were 276.28 and 544.66 micron, respectively. The growth and survival of brine shrimp
Artemia, in comparison with other populations, reflected good growth and survival of this population. The
results of fatty acids profile also showed higher amounts of polyunsaturated fatty acids in this Artemia
compared to other populations cultured under identical conditions. The morphometric characteristics and
genetic study of Hsp 26 gene showed great affinity of this population with the parthenogenetic brine shrimp
Artemia. However, individual differences could be used to characterize this population.

کلیدواژه‌ها [English]

  • Artemia
  • Morphometry
  • survival
  • Mighan Lake
  • Artemia Phylogeny