تاثیر مصرف پودر سیر خام (Allium sativum) بر شاخص‌های رشد، بازماندگی و ترکیب بدن میگوی پا سفید ((Litopenaeus vannamei پرورش یافته با آب دریای خزر

نویسندگان

1 پژوهشکده اکولوژی دریای خزر، ساری

2 موسسه تحقیقات علوم شیلاتی ایران،

چکیده

این مطالعه به منظور بررسی تاثیر سطوح مختلف پودر سیر خام بر روی برخی شاخص­های رشد، بازماندگی و ترکیبات بدن میگوی پا سفید ((Litopenaeus vannamei پرورش یافته با آب دریای خزر صورت پذیرفت. بدین منظور، 4 گروه از میگوها با میانگین وزنی 44/0±20/4 گرم در وان­های فایبرگلاس 100 لیتری با تراکم 20 عدد میگو در هر وان، به مدت 56 روز با سطوح مختلف پودر سیر خام (0، 25/0، 5/0 و 1 درصد غذا، هر تیمار با 3 تکرار) غذادهی شدند. در انتهای دوره شاخص­های رشد (میانگین افزایش وزن بدن، درصد افزایش وزن بدن، ضریب تبدیل غذایی و ضریب رشد ویژه)، درصد بازماندگی و ترکیبات بدن این تیمارها با تیمار شاهد مورد مقایسه قرار گرفت. نتایج بدست آمده نشان داد، که تیمار تغذیه شده با سطح 1 درصد پودر سیر خام، از شاخص­های رشد بهتر و بازماتدگی بیشتری نسبت به سایر تیمارها برخوردار بود (05/0P<). بررسی ترکیب شیمیایی لاشه نشان دهنده آن بود که اختلاف معناداری در میزان پروتئین بین تیمار 1 درصد با تیمارهای 25/0 و شاهد وجود داشت، هر چند که در درصد چربی، خاکستر و رطوبت بین تیمارهای مختلف تفاوت معناداری مشاهده نشد (05/0P>). بر اساس نتایج حاصله، استفاده از پودر سیر خام بویژه در سطح 1 درصد در جیره میگو پا سفید، به منظور بهبود شاخص­های رشد، بازماندگی و ترکیبات بدن توصیهمی­شود.

کلیدواژه‌ها


عنوان مقاله [English]

The evaluation of dietary garlic powder on growth performance, survival rate and body composition of Litopenaeus vannamei cultured by Caspian Sea water

نویسندگان [English]

  • M. Gholaghaie 1
  • M. Adel 2
  • M. Hafezieh 2
چکیده [English]

This study was conducted to evaluate the effects of different levels of garlic powder on growth factors, survival rate and body composition of cultured Litopenaeus vannamei by Caspian Sea water. Four groups of beluga sturgeon with mean weight of 34.20± 0.44 g were raised for 56 days in fiber glass tanks (20 shrimp to each tank) and feeding with different levels of garlic powder with concentrations of 0%, 0.25%, 0.5% and 1.0% (Three replicates were used for each concentration). At the end of the trial, growth factors (Mean weight increased, percent of weight increased, feed conversion ratio and specific growth rate) and body composition were determined and compared with control group. Our results confirmed that shrimp fed on diet supplemented with 1.0 % garlic powder had significantly higher growth factors and survival rate compared to other treatments (P<0.05). The study of body chemical composition showed significant difference in percent of protein was observed in 1.0% treatment compare to 0.25% and control groups (P<0.05), although, no significant difference in moisture, crude lipids and Ash percentage was observed between different treatments (P>0.05). Based on the results, using of garlic powder, especially at the level of 1.0% in order to improve the growth performance, survival rate and body composition of L. vannamei is recommended. 

کلیدواژه‌ها [English]

  • White leg shrimp (Litopenaeus vannamei)
  • Garlic powder
  • Growth performance
  • survival
  • Body composition