مطالعه تأثیر انواع بسته‌بندی‌ برماندگاری فیله کپورعلفخوار (Ctenopharyngodon idella) در دمای یخچال°C 4

نویسندگان

1 پردیس علوم و تحقیقات خوزستان، دانشگاه آزاد اسلامی، اهواز، ایران

2 دانشگاه آزاد اسلامی، اهواز، ایران

چکیده

این تحقیق با هدف مطالعه تأثیر سه نوع  بسته­بندی­ معمولی، خلاء و سیل­وکیوم (خلاء همراه با گاز بی­اثر)  بر ماندگاری ماهی کپور علفخوار در دمای یخچالی (С° 4) از طریق تعیین ویژگی­های میکروبی و شیمیایی انجام گردید. نتایج نشان دادند که طی دوره نگهداری در تمامی تیمارها میزان پراکسید از حد مجاز (10میلی­اکی­والان اکسیژن در یک کیلوگرم چربی) تجاوز نکرد ولی میزان بازهای نیتروژنی فرار در بسته­بندی معمولی در روز پانزدهم نگهداری 79/0±31/30 میلی­گرم  در 100 گرم بود که بیش از حد استاندارد می باشد. میزان تیوباربیتوریک اسید در بسته­بندی های سیل­وکیوم و خلاء تا روز پانزدهم و در بسته­بندی معمولی تا روز نهم مطالعه در محدوده مجاز باقی ماند. میزان بار میکروبی در بسته­بندی معمولی در روز دوازدهم log cfu/g 34/0± 80/7 و در تمام بسته­بندی­ها در روز پانزدهم (معمولی34/0±06/9، خلاء 26/0±52/7 و سیل­وکیومlog cfu/g 12/0± 04/7)، خارج از  محدوده استاندارد بودند ( log cfu/ g107 ) . با توجه به نتایج به دست آمده بهترین زمان ماندگاری فیله کپور علفخوار در روش بسته­بندی خلاء و سیل­وکیوم در روز دوازدهم نگهداری در یخچال مشاهده شد که روش سیل وکیوم با اختلاف معنی­داری (05/0>p) بهتر از روش خلاء بود.

کلیدواژه‌ها


عنوان مقاله [English]

Study on effect of different packaging on fillets persistence of grass carp )Ctenopharyngodon idella( in refrigerated temperature (4°C)

نویسندگان [English]

  • M Bahramifar 1
  • L Roomiani 2
  • A Askary Sary 2
چکیده [English]

This study was evaluated the influence of different packaging: aerobic, vacuum and sil vacuum on shelf life grass carp (Ctenopharyngodon idella) in refrigerated temperature (4°C) by determine microbiological and chemical characteristics. Results showed that in all treatment PV values were did not increase of acceptability limit (10 meq/kg) during the storage and in aerobic packaging values of TVN (30.31±0.79 mg/100 g) that were above of acceptable limits. In sil vacuum and vacuum packaging, values of TBA were at acceptable limits during 15th and 9th days for aerobic packaging. In aerobic packaging, the value of TVC 7.80± 0.34 log cfu/ g in 12th and in all packaging in 15th were not at acceptable limits (9.06± 0.34 log cfu/ g in aerobic, 7.52± 0.26 log cfu/ g in vacuum and 7.04± 0.12 log cfu/ g in sil vacuum). Results indicated that the best shelf-life of grass carp fillets observed in sil vacuum and vacuum packaging in 12thduring, but sil vacuum than the better                    (p<0.05).

کلیدواژه‌ها [English]

  • Vacuum packaging
  • Sil vacuum packaging
  • Shelf life
  • Ctenopharyngodon idella