یافته علمی:تأثیر پوشش کیتوزان و اسانس بنه (Pistacia atlantica subsp. kurdica) بر روند اکسیداسیون چربی ماهی قزل آلای رنگین‌کمان (Oncorhynchus mykiss) طی دوره نگهداری

نویسندگان

دانشگاه آزاد

چکیده

ماهیان و فرآورده­های آن­ها، با وجود ارزش غذایی بالا، در برابر فساد اکسیداتیو بسیار حساس هستند و ویژگی­های کیفی آن­ها طی نگهداری در اثر فساد باکتریایی و اکسیداتیو کاهش پیدا می­کند (Mexis et al., 2009). برای به تعویق انداختن یا جلوگیری از فساد اکسیداتیو گوشت ماهی راهکارهای متعددی ارائه شده است که از جمله آن می­توان به کاهش درجه حرارت، بسته­بندی مناسب و همچنین افزودن آنتی اکسیدان ها اشاره کرد (Lin & Lin, 2005). تاثیرات نامطلوب آنتی­اکسیدا­ن­های مصنوعی از جمله جهش­زایی، ایجاد مسمومیت و سرطان­زایی موجب شده است که امروزه کاربرد آنتی­اکسیدان­های طبیعی بیشتر مورد توجه قرار گیرد (محمد زاده و رضایی، 1391).

کلیدواژه‌ها


عنوان مقاله [English]

The effect of chitosan coating and essential oil of Pistacia atlantica subsp. kurdica on rainbow trout’s fat oxidation process during storage

چکیده [English]

In this work the effect of different concentrations of chitosan (1 and 2 %), essential oil (EO) of Pistacia atlantica subsp. kurdica (1 and 2 %) and chitosan –EO (1 % chitosan + 1 % EO) on the lipid oxidation indexes (peroxide and Thiobarbituric acid (TBA)) and also the percent of moisture and free fatty acids in fish were determined during storage. During the storage period the coating contains a combination of EO and chitosan (1% chitosan + 1% EO) in compared with other coatings had the highest content of moisture and the lowest amount of free fatty acids, peroxide and Thiobarbituric acid index and had the best situation in reduction oxidative rancidity.

کلیدواژه‌ها [English]

  • Rainbow trout
  • Oxidative spoilage
  • chitosan
  • essential oil
  • Pistacia atlantica kurdica