• صفحه اصلی
  • مرور
    • شماره جاری
    • بر اساس شماره‌های نشریه
    • بر اساس نویسندگان
    • بر اساس موضوعات
    • نمایه نویسندگان
    • نمایه کلیدواژه ها
  • اطلاعات نشریه
    • درباره نشریه
    • اهداف و چشم انداز
    • اعضای هیات تحریریه
    • همکاران دفتر نشریه
    • اصول اخلاقی انتشار مقاله
    • بانک ها و نمایه نامه ها
    • پیوندهای مفید
    • پرسش‌های متداول
    • فرایند پذیرش مقالات
    • اخبار و اعلانات
  • راهنمای نویسندگان
  • ارسال مقاله
  • داوران
  • تماس با ما
 
  • ورود به سامانه ▼
    • ورود به سامانه
    • ثبت نام در سامانه
  • English
صفحه اصلی فهرست مقالات مشخصات مقاله
  • ذخیره رکوردها
  • |
  • نسخه قابل چاپ
  • |
  • توصیه به دوستان
  • |
  • ارجاع به این مقاله ارجاع به مقاله
    RIS EndNote BibTeX APA MLA Harvard Vancouver
  • |
  • اشتراک گذاری اشتراک گذاری
    CiteULike Mendeley Facebook Google LinkedIn Twitter
مجله علمی شیلات ایران
مقالات آماده انتشار
شماره جاری
شماره‌های پیشین نشریه
دوره دوره 27 (1397)
دوره دوره 26 (1396)
دوره دوره 25 (1395)
شماره شماره 5
شماره شماره 4
شماره شماره 3
شماره شماره 2
شماره شماره 1
دوره دوره 24 (1394)
دوره دوره 23 (1393)
دوره دوره 22 (1392)
دوره دوره 21 (1391)
دوره دوره 20 (1390)
دوره دوره 19 (1389)
دوره دوره 18 (1388)
دوره دوره 17 (1387)
دوره دوره 16 (1386)
دوره دوره 15 (1385)
دوره دوره 14 (1384)
دوره دوره 13 (1383)
دوره دوره 12 (1382)
دوره دوره 11 (1381)
دوره دوره 10 (1380)
دوره دوره 9 (1379)
دوره دوره 8 (1378)
دوره دوره 7 (1377)
دوره دوره 6 (1376)
دوره دوره 5 (1375)
دوره دوره 4 (1374)
دوره دوره 3 (1373)
دوره دوره 2 (1372)
دوره دوره 1 (1371)
سیف زاده, مینا, خانی پور, علی اصغر, مرادی, یزدان. (1395). ارزیابی کیفیت بتا کاروتن استخراج شده از آزولا فیلیکوئیدس (Azolla filiculoides) تالاب انزلی به روش هیدرولیز قلیایی در فصل تابستان. مجله علمی شیلات ایران, 25(5), 75-86. doi: 10.22092/isfj.2017.110316
مینا سیف زاده; علی اصغر خانی پور; یزدان مرادی. "ارزیابی کیفیت بتا کاروتن استخراج شده از آزولا فیلیکوئیدس (Azolla filiculoides) تالاب انزلی به روش هیدرولیز قلیایی در فصل تابستان". مجله علمی شیلات ایران, 25, 5, 1395, 75-86. doi: 10.22092/isfj.2017.110316
سیف زاده, مینا, خانی پور, علی اصغر, مرادی, یزدان. (1395). 'ارزیابی کیفیت بتا کاروتن استخراج شده از آزولا فیلیکوئیدس (Azolla filiculoides) تالاب انزلی به روش هیدرولیز قلیایی در فصل تابستان', مجله علمی شیلات ایران, 25(5), pp. 75-86. doi: 10.22092/isfj.2017.110316
سیف زاده, مینا, خانی پور, علی اصغر, مرادی, یزدان. ارزیابی کیفیت بتا کاروتن استخراج شده از آزولا فیلیکوئیدس (Azolla filiculoides) تالاب انزلی به روش هیدرولیز قلیایی در فصل تابستان. مجله علمی شیلات ایران, 1395; 25(5): 75-86. doi: 10.22092/isfj.2017.110316

ارزیابی کیفیت بتا کاروتن استخراج شده از آزولا فیلیکوئیدس (Azolla filiculoides) تالاب انزلی به روش هیدرولیز قلیایی در فصل تابستان

مقاله 7، دوره 25، شماره 5 - شماره پیاپی 98، بهمن و اسفند 1395، صفحه 75-86  XML اصل مقاله (584.66 K)
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22092/isfj.2017.110316
نویسندگان
مینا سیف زاده email ؛ علی اصغر خانی پور؛ یزدان مرادی
موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور
چکیده
این پروژه با هدف تعیین مقدار، کیفیت، درصد خلوص، مقایسه با نوع سنتتیک و بررسی ارزش اقتصادی بتا کاروتن استخراج شده از آزولای تالاب انزلی انجام شد. برای اجرای این پروژه یک تیمار شامل بتا کاروتن استخراج شده به روش هیدرولیز قلیایی از آزولای تالاب انزلی در فصل تابستان سال 1393در نظر گرفته شد. تیمارها به مدت یک سال در دمای چهار درجه سلسیوس نگهداری شدند. از بتا کاروتن سنتتیک به عنوان شاهد استفاده شد. کیفیت تیمارها با استفاده از آزمایشات شیمیایی شامل  تعیین مقدار و کیفیت بتا کاروتن، رنگ سنجی (hunter lap)، درصد خلوص و ویتامین A به وسیله HPLC، مدت زمان ماندگاری وحلالیت بتا کاروتن طبیعی بررسی شد. در نتایج آزمایشات شامل درصد خلوص، غلظت، رنگ سنجی، ترکیبات ویتامینه، حلالیت و مدت زمان ماندگاری در بتا کاروتن آزمایشی در مقایسه با شاهد تفاوت معنی دار مشاهده نشد(05/0(P>. طی مدت زمان ماندگاری این فاکتورها درتیمارهای آزمایشی و شاهد تفاوت معنی دار نشان ندادند(05/0(p>. بتا کاروتن طبیعی طی مدت زمان نگهداری به مدت یک سال در دمای 5 درجه سلسیوس از کیفیت خوبی برخوردار بود. با توجه به عدم وجود تفاوت معنی دار بین بتا کاروتن استخراج شده از آزولا در مقایسه با نوع سنتتیک از حیث آزمایشات شیمیایی، خلوص، مدت زمان ماندگاری و ارجحیت بتا کاروتن طبیعی استخراج شده از آزولا در مقایسه با نوع سنتتیک از حیث ارزش اقتصادی می توان کاربرد بتا کاروتن طبیعی تهیه شده از آزولا را به جای بتا کاروتن سنتتیک در صنعت غذایی پیشنهاد کرد. 
کلیدواژه‌ها
آزولا؛ رنگدانه های طبیعی؛ بتا کاروتن؛ افزودنی غذایی؛ تالاب انزلی
عنوان مقاله [English]
The evaluation of the quality of beta-carotene derived from Azolla Filiculoides in the Anzali Wetland using the alkaline hydrolysis method in summer
نویسندگان [English]
M seifzadeh؛ A.A khanipour؛ Y morady
چکیده [English]
The present project was aimed at determining the content, quality, and purity of β-carotene extracted from Azolla filiculoides in the Anzali Wetland, comparing it with synthetic β-carotene, and measuring its economic value. One treatment had β-carotene derived from Azolla filiculoides in the Anzali Wetland through the alkaline hydrolysis method in the summer of 2014. Treatments were kept at 4 °C for one year. Synthetic β-carotene was used as the control. The quality of the treatments was assessed by applying some chemical tests, including the measurement of the content and quality of β-carotene, colorimetry using the Hunter-LAB method, determination of the purity and vitamin A employing high-performance liquid chromatography (HPLC), estimation of the dwell-time duration at 5 °C, and measurement of the solubility of β-carotene in water. The results of the tests regarding the purity, concentration, colorimetry, vitamin compounds, dwell time, and solubility in the experimental β-carotene, compared with those in the control, revealed no significant difference (p>0.05). Moreover, the factors showed no significant difference between the control and experimental treatments during the dwell time (p>0.05). The natural β-carotene had a good quality during the storage period at 5 °C for one year. Since there was no significant difference between the β-carotene derived from Azolla filiculoides and the synthetic one in terms of the chemical tests, purity, and dwell time, and since the natural β-carotene derived from Azolla filiculoides takes precedence over the synthetic one in terms of the economic value, it is recommended that natural β-carotene extracted from Azolla filiculoides be substituted for synthetic β-carotene in the food industry.
کلیدواژه‌ها [English]
Wild Azoulay filiculoides) (Azolla, Dry matter, natural pigment, beta-carotene purity, colorimetric, HPLC, synthetic beta-carotene, Sigma factory, additives
آمار
تعداد مشاهده مقاله: 116
تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 80
صفحه اصلی | واژه نامه اختصاصی | اخبار و اعلانات | اهداف و چشم انداز | نقشه سایت
ابتدای صفحه ابتدای صفحه

Journal Management System. Designed by sinaweb.