بهینه سازی ترکیبات شیمیایی فیله و شاخص‌های بیوشیمیایی خون ماهی کپور معمولی ((Cyprinus carpio با سطوح مختلف پروبیوتیک تجاری لاکتوباسیلوس (Lactobacillus acidophilus) در جیره غذایی

نوع مقاله : مقاله پژوهشی

نویسندگان

چکیده

در این تحقیق، اثرات استفاده از پروبیوتیک لاکتوباسیلوس تجاری (Lactobacillus acidophilus) در تغذیه ماهی بر ترکیبات شیمیایی فیله و فاکتورهای بیوشیمیایی خون ماهی کپور معمولی،  مورد بررسی قرار گرفتند. به این منظور تعداد 243 قطعه ماهی تحت دو تیمار با غلظت پروبیوتیکی صفر (شاهد C)، 103 واحد تشکیل کلنی در هر گرم(تیمار A) و  106 واحد تشکیل کلنی در هر گرم(تیمار B) پروبیوتیک لاکتوباسیلوس تجاریتغذیه شدند. نتایج مطالعه نشان داد که میزان چربی فیله ماهیان در تیمار B بالاترین و در تیمار A کمترین درصد را به خود اختصاص داده بودند که این میزان در هر دو تیمار نسبت به گروه C اختلاف معنی ­داری را نشان داد(05/0P<). ماهیان گروه C دارای کمترین میزان خاکستر نسبت به ماهیان تغذیه شده با پروبیوتیک بودند. بیشترین میزان رطوبت متعلق به تیمار A و کمترین میزان آن متعلق به تیمار B بود که با گروه C اختلاف معنی ­داری داشتند (05/0P<). تیمارA  دارای بالاترین درصد پروتئین نسبت به دیگر تیمارها بود، اما اختلاف معنی ­داری وجود نداشت (05/0<P). بیشترین میزان کلسترول و تری گلیسرید متعلق به تیمار B و کمترین میزان متعلق به تیمار A بود. پروتئین کل سرم در طول دوره آزمایش کاهش یافت، اما میزان آلبومین افزایش یافت. بر این اساس می­توان پیشنهاد نمود که جهت بهبود ارزش غذایی ماهی کپور معمولی از پروبیوتیک مذکور  با دوز106  استفاده شود.

کلیدواژه‌ها


عنوان مقاله [English]

Optimizing the chemical composition of fish fillets and blood biochemical parameters of common carp (Cyprinus carpio) using various levels of commercial probiotic Lactobacillus (Lactobacillus acidophilus) in the diet

نویسندگان [English]

  • F. Baesi
  • A. Aberomand
  • S. Ziaeinezhad
  • M. Javaheri baboli
چکیده [English]

The effects of using commercial probiotic Lactobacillus in the diet of common carp (Cyprinus carpio) on the chemical composition of fishfillets and blood biochemical parameters were studied in this investigation.In this order, 243 fish fed the commercial probiotic Lactobacillus diet with two treatments including the concentration of zero (control group, C), 103 CFUg-1 (treatment A) and 106 CFUg-1 (treatment B) of this probiotic.The results showed that the fat content of fish fillets was the highest in group B and lowest in group A, whereas the results of both these treatments were significantly different from group C (p<0.05).Fish in the group C had the lowest amounts of ash as compared to the fish fed with probiotics. The highest and the lowest amounts of moisture were seen in group A and B, respectively. The moisture content of both these treatments were significantly different from group C (p<0.05). Group A showed the highest amount of protein which was not significantly different from other groups (p>0.05). The highest and lowest amounts of cholesterol and triglycerides were seen in group B and A, respectively. Serum total protein decreased during the experiment, whereas the amount of albumin increased. Accordingly, this investigation recommends the use of 106 CFUg-1 (treatment B) of probiotic Lactobacillus in fish diet to improve the nutritional value of common carp.

کلیدواژه‌ها [English]

  • Probiotic
  • Commercial Lactobacillus
  • Nutrients
  • Blood biochemical parameters
  • common carp (Cyprinus carpio)