بررسی قابلیت تخمه گشایی سیست و ترکیبات بیوشیمیایی ناپلیوس آرتمیای ارومیه (Artemia urmiana) در زمانهای مختلف انکوباسیون

نوع مقاله : مقاله پژوهشی

نویسندگان

1 ملایر

2 نور

3 ارومیه

چکیده

 



در این تحقیق، قابلیت تخمه گشایی سیست و ارزش غذایی ناپلیوس آرتمیای ارومیه در زمانهای مختلف انکوباسیون، بررسی گردید. آزمایشات به 5 زمان برداشت ناپلیوس 18، 20، 22، 24 و 26 ساعت، در سه تکرار و به صورت طرح بلوک های کاملا تصادفی انجام گرفت. کشت آرتمیا و تعیین قابلیت تخمه گشایی سیست ها در این زمان ها طبق روش استاندارد تعیین گردید. ناپلیوس های لازم جهت انجام آزمایشات تعیین ترکیبات شیمیایی بدن نیز در مخازن 5 لیتر، کشت شدند. میزان وزن خشک، پروتئین، چربی، خاکستر، کربوهیدرات، انرژی و ترکیب اسیدهای چرب ناپلیوس ها در زمان های مختلف رشد، سنجش گردید. همچنین میزان وزن خشک انفرادی ناپلیوس ها و ترکیب بیوشیمیایی انفرادی بدن ناپلیوس در طول توسعه لاروی به دست آمد.
نتایج نشان دادند که درصد تخمه گشایی و کارآیی تخمه گشایی با افزایش زمان، زیاد شده که در مورد درصد تخمه گشایی با افزایش زمان، زیاد شده که در مورد درصد تخمه گشایی این افزایش معنی دار بود (P<0.05). میزان ارزش غذایی ناپلیوس ها نیز در بیشتر موارد، برغم کاهش طی زمانهای بالاتر انکوباسیون، اختلاف معنی داری را نشان نداد (P>0.05).
در نهایت با توجه به نتایج به دست آمده زمان 24 و 26 ساعت برای برداشت ناپلیوس های آرتیما پیشنهاد می گردد که تحت این شرایط ضمن افزایش قابلیت تخمه گشایی سیست ها و میزان ناپلیوس های برداشت شده، ارزش غذایی ناپلیوس نیز حفظ می گردد.

کلیدواژه‌ها


عنوان مقاله [English]

Hatchability and biochemical composition of Artemia urmiana's nauplii at different incubation times

نویسندگان [English]

  • L. Tayebi 1
  • J. Seifabadi 2
  • A. Abedian 2
  • N. Agh 3
1 Malayer
2 Noor
3 Urmian
چکیده [English]

Hatchability of cysts and nutritional value of Artemia urmiana's nauplii in different incubation times were evaluated. The experiments were conducted at five incubation times 18, 20, 22, 24 and 26 hours, in triplicate random groups. Hatchability of cysts during these periods was determined with standard methods. Nauplii were hatched in five liter bottles to determine their biochemical composition. Dry weight, protein, lipid, carbohydrate, ash, caloric content and fatty acid compositions of naupliies were determined at different developmental stages. Also, the dry weight and the biochemical composition of nauplii were determined individually, at different develop-mental stages.
The results showed that the hatching percentage and efficiency increased with time with the hatching percentage being significant (P<0.05). The nutritional value of nauplii decreased slightly with time in most cases, but no significant changes were found (P>0.05). Based on the results, the incubation times 25 or 26 hours are recommended for harvesting nauplii. At these times, hatchability and the amount of harvested nauplii increased while their nutritional value was highest.

کلیدواژه‌ها [English]

  • Artemia urmiana
  • Nauplii
  • Incubation time
  • Hatchability
  • Biochemical composition