بهبود توان فیزیولوژیک ماهی کپور معمولی در نتیجه استفاده خوراکی از مکمل آویشن شیرازی و ویتامین E

نوع مقاله : مقاله پژوهشی

نویسندگان

چکیده

هدف از این بررسی اثر استفاده توام از آویشن شیرازی و ویتامین E در جیره غذایی ماهی کپور معمولی در بهبود اثرات مواجهه با کادمیم می باشد. 135 قطعه ماهی کپور معمولی به سه گروه تقسیم­ شدند که بچه ماهیان گروه اول (کنترل) و دوم (بدون افزودنی) با استفاده از جیره غذایی استاندارد کپور و گروه سوم با جیره غذایی مکمل حاوی 1 درصد پودر آویشن شیرازی و مقدار اضافی 100 میلی گرم در کیلوگرم ویتامین E به مدت 45 روز تغذیه شدند. سپس بچه ­ماهیان در معرض غلظت زیر کشنده کادمیم قرار گرفته و شاخصهای آنزیمی و بیوشیمیایی پلاسما در روزهای 0، 7 و 15 اندازه­گیری شدند. نتایج حاکی از افزایش معنی دار سطح AST، ALT، LDH و ALP و همچنین تری گلیسرید، کلسترول، گلوکز و کراتینین پلاسما در گروه بدون افزودنی پس از مواجهه با کادمیم بود. اما از سوی دیگر پارامترهای یاد شده در گروه مکمل پس از مواجهه با کادمیم تغییری نسبت به گروه کنترل نشان ندادند (P>0/05). مطابق با نتایج این بررسی، استفاده از مکمل آویشن شیرازی و ویتامین E در جیره غذایی ماهی کپور معمولی به شکل موثری موجب بهبود پاسخهای استرسی در این ماهی گردید.

کلیدواژه‌ها


عنوان مقاله [English]

Improvement in physiological potency of common carp fed with Shirazi thyme and vitamin E as complementary feed additives

نویسندگان [English]

  • M. Mohiseni
  • M. Sepidnameh
  • D. Bagheri
  • M. Banei
  • B. Nemat Doust Haghi
چکیده [English]

The aims of the present study were to evaluate the effects of Shirazi thyme and vitamin E as complementary additives on stress recovery of common carp juveniles that were exposed to cadmium. 135 juveniles (34±3g) were divided into three groups. The first (control) and the second (non-feed additive) group fed with the standard diet for common carp and the third group (complementary) fed with the diet containing 1 percent Shirazi thyme and vitamine E (100 mg/Kg dry weight of diet). All of the experimental groups (except the control group) were challenged with sublethal concentration of cadmium (1.5 mg/L). Then, plasma enzymes and biochemical parameters were evaluated at 0, 7 and 15 days after cadmium exposure. Cadmium exposure led to significant increase in the amounts of AST, ALT, LDH, ALP, triglyceride, cholesterol, glucose and creatinine in the non-feed additive group, whereas the amounts of plasma enzymes and biochemical parameters in the complementary group were not changed after cadmium exposure as compared to those of the control group (P>0.05). In conclusion, using Shirazi thyme and vitamin E led to improvement in stress responses of common carp against waterborne cadmium.

کلیدواژه‌ها [English]

  • Thyme
  • Antioxidant Properties
  • Cadmium
  • common carp