تعیین غلظت کشنده LC50 96h)) سموم کشاورزی دیازینون، هینوزان و تیلت بر روی بچه ماهی شیپ (Acipenser nudiventris

نوع مقاله : مقاله پژوهشی

نویسندگان

چکیده

 



اثرات سمیت حاد سموم کشاورزی دیازینون، هینوزان و تیلت بر روی بچه ماهی (3-1 گرمی) شیپ (Acipenser nudiventris) در بهار سال 1384 مورد بررسی قرار گرفت. آزمایشها با 5 تیمار، 3 تکرار و یک شاهد در آکواریومهای 20 لیتری، براساس روش O.E.C.D و به صورت ساکن اجرا شدند. درون هر آکواریوم 10 عدد بچه ماهی شیپ رهاسازی شدند. در طول آزمایش پارامترهای آب از قبیل pH و سختی آب (آب مورد استفاده کارگاه پرورش) و اکسیژن محلول اندازه گیری شدند که بترتیب 8 ـ 7 و بالای400 میلیگرم در لیتر بود. دمای آب مورد آزمایش 1±24 درجه سانتیگراد و اکسیژن محلول نیز بالای 7 میلیگرم در لیتر اندازه گیری شد. بر طبق نتایج بدست آمده LC50 96h دیازینون، هینوزان و تیلت بترتیب 36/0، 28/0 و 9/3 میلیگرم در لیتر تعیین گردیدند. ضمن اینکه حداکثر غلظت مجاز دیازینون، هینوزان و تیلت (MAC) برای بچه ماهی شیپ بترتیب 036/0، 028/0 و 39/0 میلیگرم در لیتر محاسبه شدند. نتایج حاصل از این آزمایشات نشان داد که میزان سمیت بترتیب هینوزان بیش از دیازینون و تیلت برای ماهی شیپ بودند. 

کلیدواژه‌ها


عنوان مقاله [English]

Determination of LC sub(50) 96h of Dyazinon, Hinosan and Tilt for Acipenser nudiventris fingerlings

نویسندگان [English]

  • M. Mohmmad nezhad
  • Sh. Nezami
  • A. Esmaeili sari
  • H. Khara
  • Z. Pazhand
  • M. Yosefi
چکیده [English]

The toxic effects of agricultural pesticides Dyazinon, Hinosan and Tilt (Propiconazole) were studied on Acipenser nudiventris fingerlings (1-3g) in Spring 2005. We conducted our experiments in aquaria holding 20L water in static systems based on O.E.C.D method using five treatments, one control concentration and three replications. In each aquarium, ten individual Ship Sturgeon fingerlings were introduced, and water physical and chemical factors were controlled to be in the range pH=7-8, TH>400mg/l (CaCO sub(3)) as for the water used for culture, and DO=80% and temperature was kept between 24 plus or minus 1C. Our results for the LC sub(50) value of Dyazinon, Hinosan and Tilt in 96 hours were 0.36, 0.28 and 3.9mg/l in the fish fingerlings. We also determined the maximum allowable concentration value of the toxins at 0.036, 0.028 and 0.39, respectively......