اثر ال- اسکوربیل-2- پلی فسفات بعنوان منبع ویتامین C بر شاخصهای رشد فیل ماهی(Huso huso L.)

نوع مقاله : مقاله پژوهشی

نویسندگان

چکیده

 



شش جیره غذایی شامل مقادیر صفر، 100، 200، 400، 800 و 1600 میلیگرم ویتامین C از نوع ال- اسکوربیل-2- پلی فسفات (APP) در کیلوگرم غذا در سه تکرار و به مدت 16 هفته جهت پرورش فیل ماهیان جوان در نظر گرفته شد. پس از عادت دهی ماهیان با غذای مصنوعی، تعداد 55 عدد فیل ماهی با وزن متوسط 5/0±1/38 گرم به هر تانک پرورش معرفی گردید. 
در خصوص پارامترهای رشد در هفته چهارم در اکثر پارامترهای اندازه گیری شده، اختلاف معنی دار بود (05/0P<). در حالیکه در هفته هشتم به جز CF و PER در بقیه موارد اختلاف معنی داری مشاهده نگردید (05/0P>). همچنین در هفته دوازدهم به جز BWI و FCR در بقیه موارد اختلاف معنی دار بود (05/0P<) و در هفته شانزدهم در متوسط وزن،CF و SGR اختلاف معنی دار مشاهده گردید (05/0P<). مقایسه پارامترهای رشد در کل دوره نشاندهنده معنی دار بودن اختلاف تنها در مورد متوسط وزن، CF و SGR بود (05/0P<). این در حالی است که در مقدار HSI تفاوتی در هفته هشتم و شانزدهم در تیمارهای مختلف دیده نشد (05/0P>). مقدار بازماندگی در هفته چهارم در تیمارهای مختلف معنی دار بود (05/0P<) اما در کل دوره با اینکه بیشترین تلفات در ماهیان تغذیه شده با جیره های فاقد ویتامینC بوده ولیکن اختلاف بین تیمارها معنی دار نبود (05/0P>). همچنین هیچ عارضه پاتولوژیک ماکروسکوپیک در ماهیان مورد مطالعه مشاهده نگردید.
نتایج این تحقیق مشخص ساخت این ویتامین می تواند در دوره های مختلف رشد اثرات معنی داری بر برخی شاخص های رشد بگذارد و خصوصاً اثرات مثبت بیشتری در سنین پایین تر مشاهده شد. لذا با توجه به این نتیجه بنظر می رسد در شرایط پرورشی و در محدوده وزنی مورد نظر، مقدار 100 تا 200 میلیگرم در کیلوگرم از APP می تواند سطح مطلوب این ویتامین قلمداد گردد.

کلیدواژه‌ها


عنوان مقاله [English]

EFFECTS OF DIETARY L-ASCORBYL-2-POLYPHOSPHATE AS A SOURCE OF VITAMIN C ON GROWTH INDICES IN BELUGA STURGEON (HUSO HUSO L.)

نویسندگان [English]

  • M. Soltani
  • B. Falahatkar
  • M. Porkazemi
  • B. Abtahi
  • M. Kalbasi
  • M. Mohseni
چکیده [English]

Six diets supplemented with 0, 100, 200, 400, 800, and 1600mg/kg L-Ascorbyl-2- Polyphosphate (APP) as vitamin C, were fed to juvenile beluga sturgeon in three replicates for 16 weeks. Fifty five fish with an average weight 38.1±0.5g were distributed to each tank after adaptation to the experimental diets. Most of the growth performance indices at week 4 indicated significant differences (P<0.05), but there was no difference at week 8 (P>0.05), except in CF and PER (P<0.05). In addition, there were significant differences (P<0.05) in the growth indices except for BWI, PER, and FCR at week 12. At week 16th there were significant differences in mean weight, CF, and SGR (P<0.05). The comparison between growth performance during the trial showed significant differences in mean weight, CF, and SGR among the treatments (P<0.05), but there was no difference in HSI at the middle and the end of the experiment (P>0.05). The survival was affected by dietary treatment at week 4 (P<0.05), but during the whole experimental period, the highest mortality was observed in fish fed by diet without vitamin C, but the difference was not significant (P>0.05). No deficiency sign was observed during the trial. Results of this study indicated that vitamin C can have remarkable effects on growth indices in different growth periods. Therefore, regarding the effects of vitamin C on the growth indices and in the fish weight range used in this study, 100-200mg/kg vitamin C (APP) can be considered as the optimum level for rearing the fish.

کلیدواژه‌ها [English]

  • BELUGA STURGEON
  • Huso huso
  • vitamin C
  • Growth
  • Iran