بررسی ارتباط قیمت ماهی و قدرت خرید خانوارهای ایرانی

نوع مقاله: مقاله پژوهشی

نویسندگان

چکیده

ارزش غذایی ماهی  و اهمیت آن در سلامت انسان بر کسی پوشیده نیست . گوشت ماهی تازه منبع غنی از پروتئین در رژیم غذایی انسان است که نسبت به سایر گوشت ها (گوشت قرمز و طیور) دارای آب بیشتر و چربی کمتری  با ۲۰ درصد پروتئین بوده و غنی از املاح و اسیدهای چرب ضروری است که به لحاظ حفظ سلامت بایستی درجیره غذایی قرار داشته باشد.  در این بررسی روند تغییرات قیمت خرده فروشی ماهی  از سال 1381 تا 1397 در ایران و همزمان با حداقل دستمزد مصوب و رسمی ایران مورد مطالعه قرار گرفت. نتیجه نشان داد با روند افزایش قیمت ماهی صید شده در سه منبع آبهای شمال و جنوب کشور و پرورشی طی سالهای گذشته، از قدرت خرید مردم کاسته و عملا ماهی به عنوان یک غذای لوکس و مختص گروه های خاصی از جامعه قرار گرفته است.

کلیدواژه‌ها


عنوان مقاله [English]

a

نویسندگان [English]

  • M. Rabbaniha
  • A. Owfi
چکیده [English]

a